Antonio Bandić, arbitar iz Gruda, ne samo da je oštetio Krupu na gostovanju kod Olimpika (1:1), on je jednostavno masakrirao premijerligaša iz kanjona “Tijesno”.

Silne žalbe sve do UEFA na suđenje Miloša Gigovića u Banjaluci sada izgledaju “kao lanjske pahulje snijega”, jer arbitraža momka iz Gradiške u odnosu na Hercegovca je bila u najmanju ruku vrhunska!

Za razliku od Gigovića koji niti jednom svojom odlukom nije direktno uticao na rezultat Bandić i te kako jeste. Prvo nije pokazao na bijelu tačku kod vodtsva Krupe od 1:0, a onda je na drugoj strani izmislio kazneni udarac za Olimpik u finišu meča. I to kao da mu nije bilo dovoljno, kartonirao je momke iz Krupe na pogled, a vrhunac cinizma dogodio se u 93. minutu kada je Paliću pokazao drugi žuti karton. O neravnomjernom dosuđivanju prekršaja, puštanju prednosti, (ne)osjećaju za igru, poslije ovako krupnih grešaka teško da se može i diskutovati.

Pa se postavlja pitanje. i to još jednom, da li je Krupa već davno prežaljena. Sastav i klub koji iza sebe nemaju ni najmanju mrlju od kada se takmiče pod nebeskim svodom NFSBiH, ali i FSRS nije zaslužio takav tretman, da gotovo ko stigne “šilji onu stvar” nad ekipom, kako kažu “sarajevski žohari”, koja će ionako otići u zaborav za koji mjesec.

Nije Bandić sudio tako loše zato što ne zna, ili ne voli Krupu, već je dobio instrukcije, da pored davno prežaljenog Olimpika u ponor gurne i jedan klub iz Srpske, u ovom slučaju to je Krupa. Toliko providnosti i kukanja, na neke stvari, a na suđenje Bandića na Otoci, gotovo ni slova u federalnim medijima. Šta i očekivati od “fašista”, koji bi na svoje sportske strane najradije gurnuli i Bajdena, samo da je protiv Srba.

Dok je tako ni Krupi, ali ni Borcu niti Radniku, ne piše se dobro. O Hrvatima nećemo, ali oni znaju najbolje kako im je pod zajedničkim skutima…..