Fudbalskom klubu Borac iz Istočnog Drvara, koji postoji 98 godina, potrebna je novčana i pomoć u opremi, kažu u ovom klubu i pozivaju sve koji vole sport da im pomognu.

Iz ovog sportskog kolektiva je rečeno da tu fudbaleri marljivo i vrijedno igraju i treniraju, ali da bi im svaka pomoć dobrodošla.

– Svaka pomoć nam je izuzetno važna i značajna, kada govorimo o opremi ali o finansijskoj podršci. Pozivamo one koji vole sport da se odazovu našem pozivu za pomoć – rekla je predsjednik ovog kluba Jelena Dešić.

Dešćeva je dodala da u klubu imaju i više od 50 mališana koji će, sigurna je, zaigrati za velike klubove.

Tokom manifestacije “Dani fudbala” u sklopu proslave jubileja 30 godina Fudbalskog saveza Republike Srpske, predsjednik Vico Zeljković pomogao je popularnog “bundesligaša” iz Drvara sa 5.000 KM.

Hroničari su zapisali da je u Drvaru još 1924. godine formiran Radničko-sportski klub Borac. Ostalo je zapisano i da je Borac 1936. i 1938. godine učestvovao na turnirima Radničko-sportskog kluba “Nada” u Splitu, na kojima su, između ostalih, učestvovali i fudbaleri moskovskog Dinama ali i Borca iz Banjaluke.