Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH, na sjednici koja će biti održana 25. oktobra, raspravljaće o kaznama za aktere sramotnih događaja nakon meča Leotar – Zrinjski, a kako “Glas Srpske” saznaje, sankcije mogu da očekuju kako domaćin, tako i trener Mostaraca Sergej Jakirović.

Dinamičan susret na “Policama”, u kojem su rivali igrali neriješeno (1:1), ostao je u sjenci svega onog što se desilo, prvo za vrijeme konferencije za novinare, a potom i pri polasku fudbalera i stručnog štaba Zrinjskog. Najdeblji kraj mogli bi izvući Trebinjci i šef stručnog štaba gostiju, koji je nasrnuo na kapitena domaćih Đoku Milovića.

-Iz ovog što je dostupno na društvenim mrežama prvi utisci su da Leotar kao domaćin nije položio ispit i da će klub biti sankcionisan, ali i da bi trebalo da bude kažnjen Jakirović, koji je nasrnuo na igrača domaćih. Iako su disciplinskim pravilnikom za ovakav prekršaj predviđene prilično rigorozne kazne, pa čak i višemjesečne suspenzije, ne vjerujem da će do toga doći. Naime, Jakirović je do sada svoj posao obavljao bez mrlje i pošto mu je ovo prvi prekršaj, mogao bi proći samo sa novčanom kaznom. Naravno, sve su to za sada pretpostavke, jer tek kada dođu svi izvještaji znaće se o čemu se radi – naglasio je izvor “Glasa Srpske” blizak Disciplinskoj komisiji FS BiH.

Do 25. oktobra, kada će se “disciplinci” sastati, biće prikupljeni svi izvještaji.

-Prvi korak je da u savez stigne zapisnik delegata utakmice, a to je u ovom slučaju bio Frano Klišanin iz Podhuma. Već su pregledani snimci i sigurno je da će biti zatraženi izvještaji svih onih koji se vide na spornim snimcima, kao i izvještaj zvaničnog predstavnika kluba domaćina, koji očito nije položio ispit prilikom organizacije susreta. Sigurno je da će članovi Disciplinske komisije imati pune ruke posla i da će donijeti pravu odluku. Najvažnije je prikupiti sve dokaze, a ne treba zaboraviti da se to odnosi na sve ono što se dešavalo dva časa prije utakmice, pa sve do trenutka kada gostujuća ekipa napušta stadion. Međutim, ono u šta sam siguran je da neće biti donesena odluka o eventualnim kaznama, nego će tek tada biti zatraženi dopunski izvještaji. Do tada svi akteri nemilih scena mogu normalno da obavljaju svoje zadatke u klubu – dodao je izvor “Glasa Srpske”.

Obračunu Jakirovića sa Milovićem prethodila su dešavanja na pres-konferenciji poslije utakmice. Na nju je nepozvan upao kondicioni trener Trebinjaca Srđan Kuljić, koji je paljbu osuo po kapitenu Mostaraca Nemanji Bilbiji, ističući njegovu nekorektnost.

-Sram vas bilo, psuje nam mrtve majke ovdje jer nema tople vode – rekao je Kuljić, koji je na sugestiju trenera Marka Maksimovića napustio prostoriju. Poslije toga konferencija je nastavljena i kada se činilo da se situacija smirila, nekih 45 minuta kasnije došlo je do već pomenutog fizičkog obračuna, koji je sigurno neće uskoro dobiti epilog.

Policijska uprava

Iz Policijske uprave Trebinje naveli su da je policija spriječila narušavanje javnog reda i mira u većem obimu ispred fudbalskog stadiona “Police”.

-Poslije odigrane utakmice došlo je do naguravanja više osoba. Policijski službenici Policijske stanice Trebinje preduzimaju sve mjere i radnje s ciljem utvrđivanja pojedinačnih odgovornosti u događaju, o čemu ćemo javnost naknadno da obavijestimo – naveli su iz trebinjske policije.