Stigli jarboli za zastave!

Uprava FK Sloboda Nova Banka iz Mrkonjic Grada nastavlja sa modernizacijom pratećih sadržaja na stadionu “Luke 1”!

Tako ovo fudbalsko zdanje treba da dobije nove jarbole za postavljanje zastava: Fudbalskog saveza Republike Srpske, opštine, FK Sloboda Nova Banka, Republike Srpske…

Naime, obezbijeđeno je pet modernih jarbola, koji se izrađuju od specijalnih materijala, koji su lagani, koji ne rđaju, jednostavni su za montažu, za postavljanje zastava…

U upravi tima sa “Luka”, kažu da su jarboli obezbjeđeni zahvaljujući razumjevanju lokalne zajednice i Mrkonjićanina Bore Đuze, privrednika koji živi u Švedskoj, a posluje i u Hrvatskoj.

-Gospodin Boro Đuza obezbjedio je dva, a opština tri jarbola.Tako je realizovan dogovor koji smo dogovorili prije 15- tak dana. Kada je Boro Đuza boravio u posjeti našem klubu i donirao sportsku opremu za kadetsku i juniorsku našu ekipu – kaže predsjednik UO FK Sloboda NB Borislav Šarić.

Narednih dana urediće se novi prostor, gdje će biti postavljeni jarboli.

Treba reći da su prije mjesec dana postavljeni i novi jarboli na pomoćnom stadionu sa vjestačkom podlogom “Luke 2”, zahvaljujuci pomoći lokalne zajednice!

U toku je priprema projektne dokumentacije za natkrivanje tribina, izgradnju klupske zgrade i svlačionica, te postavljanje reflektora na “Lukama 1”!

Dosta je ambicioznih planova, za čiju realizaciju su potrebna značajna finansijska sredstva. Ali znajući sa koliko entuzijazma uprava kluba i čelni ljudi opštine rade, ne treba sumljati da ce grad podno Lisine dobiti jedan impozantan fudbalski centar.

Tekst i foto: Slobodan Dakić