Grad na Vrbasu je fudbalski i te kako aktivan, rekli bi kao preporođen! Čak pet ekipa igra u Premijer ligu BiH. Borac i Krupa kod seniora, ista ta dva tima u juniorskoj konkurenciji, a sada im se priključila i četa sa “Predgrađa”, Željezničar Sport team.

U sistemu i državi u kojoj živimo i nije malo, bez obzira šta neki mislili….

Uz sve to i infrastruktura je i te kako napredovala. Uz pristojan Gradski stadion, tu su još tri terena sa vještačkom travom (Pomoćni Gradski, Krupa na Vrbasu, Predgrađe), a u planu je u najskorijem roku još jedan kod Tržnog centra “Delta”.

Na sve ovo treba dodati da je tu još i Željo kod seniora stabilan prvoligaš Republike Srpske, a čini se da su se probudili i “uspavani giganti” BSK i Naprijed.

Reaktivirao se i Karanovac, a čini se da Rekreativo ima “ekipu snova”. Uz odličan rad OFK Spartak 2013, treba očekivati u bliskoj budućnosti još jedan klub koji će nešto poput Želje biti oaza mladima koji su željni i gladni uspjeha.

Sve su to parametri da je banjalučki fudbal na dobrom putu, jer ovo je godina kada će i Borac ponovo u Evropu, a “crveno-plavi” su uvijek bili lokomotiva ne samo gradskog, već fudbala regije, u ovom slučaju Srpske, ponekad i BiH.

I još se za nadati da ćemo se svi zajedno izboriti sa pandemijom virusa korona, i da pohitamo narednih vikenda na brojne umivene i ušminkane stadione. Svi su se nekako zaželili fudbala, Banjaluka po svemu sudeći najviše…..

A, na jednoj tabli na ulasku u grad na Vrbas trebalo bi da stoji “Dobrodošli u Banjaluku, grad sa 5 premijerligaša”!