Korona virus je donio brojne probleme, u svim sferama života, pa tako ni sport nije izuzet toga. Borba za opstanak i egzistenciju klubova, bila je prisutna i prije korone, a danas je to još teže i neizvjesnije.

Organi Fudbalskog saveza RS najavili su brojne olakšice, kroz oslobađanje 50% troškova kotizacija i službenih lica, a sve sa ciljem da klubovi o(p)stanu na fudbalskoj mapi. Na žalost, imamo i negativnih primjera.

Područni fudbalski savez Bijeljina, iznenadio je “čestitkom” sve klubove Područne lige, kojom moraju da plate kotizaciju za proljećni dio sezone, iako utakmice nisu igrane.

– Borimo se na sve načine da preživimo u današnje teško vrijeme, trudeći se da i sami smanjimo troškove i tako sačekamo bolja vremena. PFS Bijeljina nas je iznenadio poslavši nam račun od 500,00 KM na ime kotizacija za učešće u Područnoj ligi PFS Bijeljina, za proljećni dio sezone. Tu polusezonu nismo odigrali, jer je prvenstvo prekinuto i prije odigravanja prvog kola proljećnog nastavka. Brojni kluubovi su ogorčeni, jer se traži da se plati nešto za šta nema nikakvog osnova, ogorčen je Jovan Nikolić, predsjednik FK “Obilić” iz Krepšića, člana Područne lige “Posavina”, grupa “zapad”.

Računica je jasna. U tri grupe Područne lige (Posavina, Semberija i Birač) ima 40 klubova, po 500 maraka, PFS Bijeljina želi u svoju kasu da inkasira 20.000 KM, a da ništa nisu radili. Prvi ljudi bijeljinskog saveza su riješeni da po svaku cijenu pokupe svojevrsni “harač”.

PFS Bijeljina je suspendovao sve klubove, koji nisu platili kotizaciju za proljećnu polusezonu. Zbog toga smo sada u problemima, jer ne možemo da registrujemo fudbalere za svoj klub. Međutim, svi klubovi, koje sam kontaktirao, ne žele da plate kotizaciju, koja je od nas traži, bez ikakvog pravnog osnova. Ukoliko PFS Bijeljina bude nastavio sa pritiscima i disciplinskim prijavama, tražićemo pomoć viših fudbalskih instanci. Kotizaciju za proljećni dio Područne lige, ne planiramo platiti, naglašava Nikolić.

Iz svega ovoga, vidljivo je da su se u Područnom fudbalskom savezu Bijeljina, malo više “zaigrali”, pokušavajući uzeti klubovima, ne samo kotizaciju, već i “dušu”.