Nakon što su pojedini portali objavili da je Zvijezda 09 sa 2.500 KM premirala igrače Slavije ukoliko ne izgube meč protiv Rudara iz Prijedora, oglasili su se igrači tima iz Lukavice i rukovodstvo kluba iz Etno sela “Stanišići”. Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić nazvao je neozbiljnim pisanje medija o premiranju Slavije i dodao da je takvim pisanjem nanijeta šteta najstarijem klubu u Republici Srpskoj.

– Nažalost, pojedini novinari uzimaju sebi za pravo da bez ijednog valjanog dokaza i na osnovu priče čula-kazala grade svoje novinarsko ime. Moram da kažem da mi nismo nudili, niti ćemo nuditi premije igračima Slavije da ostanu neporaženi u meču protiv Rudara i to je jedina istina. Bez obzira što u premiranju trećih klubova nema ništa nezakonito mi to nećemo raditi, a pisanjem da Slavija igra za nekoga zbog 2.500 KM se samo srozava ime najstarijeg kluba u Republici Srpskoj. Još ima šest mečeva do kraja regularnog dijela sezone i tim iz Lukavice nije obezbjedio plasman u plej-of, tako da oni moraju igrati za sebe kako bi igrali u doigravanju, a ne zbog nekih premija – rekao je Stanišić.

Šef stručnog štaba Slavije Dragan Radović je rekao da ne zna ništa o navodnom premiranju njegove ekipe i da je iznošenje neistina u novinama pogubno za njegovu ekipu u ovom trenutku.

– Pripremamo se za veoma važan meč protiv Rudara i u ovom trenutku moramo da razmišljamo isključivo o tome. Nažalost zbog ovog neistinitog pisanja to se može odraziti na mir u timu i može biti pogubno za nas. Nema potrebe da nas neko premira, jer smo svjesni važnosti meča u kome možemo puno toga riješiti po pitanju plasmana u plej-of – istakao je Radović.

Kapiten Slavije Njemanja Pušara kaže da je sramno ponašanje novinara koji iznose neistine pred početak proljećnog dijela šampionata i pokušavaju da destabilizuju ekipu.

– Zaista je sramno to što su pisali da ćemo biti premirani sa 2.500 KM da ne izgubimo od Rudara, jer Slavija nije neka seoska ekipa već klub sa tradicijom da se za tako sitan novac prodaje bilo kome. Igrači nisu obavješteni o premijama, a ukoliko nas neko premira svi će o tome biti obavješteni, jer u tome nema ništa nelegalno – zaključio je Pušara.