Ulazak Miljana Ljubenovića na teren u 67. minutu susreta Željezničar – Krupa (1:0) označio je kraj pauze duge četiri mjeseca i sedam dana za ovog igrača, koliko je morao da odsustvuje zbog povrede koljena i skočnog zgloba.

Povratak na teren za ovog omalenog veznog igrača nije bio srećan po ekipu, ali on je naglasio da je jedva dočekao ovaj dan.

– Kada sam napustio teren u prvom poluvremenu meča protiv Slobode početkom novembra, nisam ni slutio da ću čak četiri meseca morati pauzirati, ali, srećom, sada je i tome kraj. Moja povreda nije bila svakidašnja i zahtevala je mirovanje i pauzu. Napukla mi je hrskavica, sa ekipom nisam mogao na pripreme u Umag i radio sam individualno sa pomoćnim trenerima u klubu. Bio sam uporan i strpljiv, ali je jasno da nemam još svežine da izdržim celu utakmicu. Nadam se da će se i to uskoro desiti. Šteta zbog poraza od “Želje”, zaslužili smo bod, možda i sva tri, ali Lazar Marjanović i Nusmir Fajić nisu bili koncentrisani u odlučnim trenucima. Međutim, uskoro će doći vreme kada ćemo skinuti skalp i timu sa “Grbavice” – naglasio je ovaj 23-godišnjak, kojem je susret protiv Sarajlija bio 15. prvenstveni nastup za Krupu ove sezone.

U prvih 14 kola bio je nezamjenjiva karika u timu Slobodana Starčevića, postigao je tri gola i upisao tri asistencije.

– Baš kada sam proigrao, desila se povreda. Šteta, jer bih možda i ja ove zime otišao negde, kao što su to uradili Elvir Koljić, Irfan Jašarević i Zoran Milutinović. Bilo je nekih ponuda, ali sada o tome ne vredi govoriti, jer se posle povrede sve izjalovilo. Moram se ponovo dokazivati, pa tek onda razmišljati o odlasku. Do tada mi je Krupa na prvom mestu – nastavio je Ljubenović.

Jesenas je na terenu sarađivao sa pomenutim trojcem, sada su tu neki drugi igrači.

– Ništa Krupa nije lošija nego u prvom delu sezone. Za Gorana Galešića se i ranije znalo da je pravi znalac, mladi Stojan Maksimović je pokazao da je iskoristio priliku odlaskom Jašarevića, novajlije Nemanja Mirosavljević i Milorad Balabanović iz meča u meč sve su bolji. Siguran sam da ćemo biti pravi u završnici Kupa, kada nam i bude najviše trebalo – rekao je Ljubenović.

Prvo kolo Lige za prvaka nije bilo uspješno za njegov klub. Doigravanje su započeli porazom na “Grbavici”, ali rođeni Leskovčanin ističe da to ne treba nikoga da zabrinjava.

– I prošle sezone u Ligu za prvaka smo startovali porazom i to ubjedljivim (0:4). To nas je otreznilo i onda smo zaigrali znatno bolje i na kraju stigli do četvrte pozicije. Sada će to biti znatno teže ostvariti, jer nam trećeplasirani Široki Brijeg beži deset, a četvrtoplasirano Sarajevo pet bodova. Međutim, svima je jasno da su nam ambicije u Kupu BiH znatno veće nego u prvenstvu. Stigli smo do polufinala i uz malo sreće pri žrebu eto nas i u finalu, a onda šta bude. Možda osvojimo i pehar. To bi bio istorijski uspeh za Krupu, za sve nas, kakvo bi to slavlje bilo u kanjonu Tijesno – dodao je Ljubenović.

Porodična atmosfera

Miljan Ljubenović je u Krupu stigao u avgustu 2015. godine i kaže da se već navikao na pravu porodičnu atmosferu u klubu.

– Teško je naći sredinu u kojoj svi praktično dišemo kao jedan. Sve dogovoreno se ispoštuje na vreme, svi u klubu se trude da nam budu što više na usluzi. Krupa je zdrava sredina, koja će u narednim sezonama sigurno ići uzlaznom putanjom – rekao je Ljubenović.

“Glas Srpske”