“Štimanje” rezultata je nešto što je gotovo nemoguće spriječiti ili bolje reći, fudbalski organi nemaju snage, želje, volje, ali ni morala da to urade. Kako drugačije protumačiti, kada se već unaprijed zna, ko igra 3 za 3, ko će koga “pustiti”, ko će biti novi prvak, a ko ispada. “Kuhinje” uveliko rade.

Ovog vikenda na programu se utakmice posljednjeg 26. kola Područne lige PFS Doboj. Prvak se već zna, to je Hajduk iz Kožuha, a ono što je velika dilema jeste ko ispada iz ovog ranga. Izvjesno je da će čak četiri ekipe napustiti ligu. Pelagićevo je ispalo, a traže se još tri ekipa za put u niži rang.

U centru pažnje su 4 utakmice: Budućnost – BSK, Borac (K) – Borac (BL), Sloga 73 – Trebavac i Bratstvo – Rudar.

Naš dobro obaviješteni izvor iz Doboja, potvrdio nam je da je utakmica u Gornjoj Slatini, između domaće Budućnosti i BSK-a iz Bušletića “završena” i da gosti dobijaju, čime bi opstali u ligi. Čak se spominje i cifra od 800 maraka, koliko je iznosila cijena za ovu “aktivnost”. Ukoliko se to desi, ispali bi: Borac iz Kotorskog, Sloga 73 iz Ždrebana i vjerovatno Rudar iz Stanara (a ako pobijede u Donjoj Dubici, onda ispada Bratstvo).

Ostaje da se vidi da li će organi Područnog saveza Doboj reagovati i spriječiti ovu lakrdiju o čemu bruji fudbalska javnost u dobojskoj regiji ili će ostati nijemi i zaključiti da je sve bilo regularno, kao i do sada.

Naš portal će pratiti završetak lige i obavijestiti fudbalsku javnost o svim dešavanjima u Područnoj ligi PFS Doboj.