U  zgradi Administrativne službe Opštine Prnjavor, predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, kao i Opštine Prnjavor i FK Ljubić  iz Prnjavora, potpisali su  ugovor o početku izgradnje sportskog centra za potrebe FSRS i FSBiH, u okviru projekta “Fifa gol”, za šta je ovoj opštini odobreno oko 300.000 dolara.
Ispred FSRS potpisu Ugovora prisustvovali su predsjednik Mile Kovačević, prvi operativac Goran Ćejić, dok su opštinu Prnjavor predstavljali načelnik Darko Tomaš, te prvi čovjek Ljubića Zoran Deket.
– Veliki korak za Prnjavor, koji će ovim projektom ponovo biti u samom vrhu sportske mape ne samo Srpske, već i BiH. Isto tako pravimo bazu, da dječaci iz ovog kraja ostaju na svojim kućnim pragovima, jer imaće i kod kuće vrhunske uslove za treniranjem – poručio je Tomaš.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora administracije Nogometnog saveza BiH Nihad Hodžić precizirao je da će fudbalski i sportski centar u Prnjavoru imati glavni teren sa prirodnom travom i pomoćni sa vještačkom travom, ali i objekat sa potrebnim propratnim sadržajima.

U prvoj fazi će se raditi pomoćni teren sa vještačkom travom. Na taj način otvaramo priču oko kompletnog centra koji će na neki način biti trening centar i za sve selekcije Fudbalskog saveza Srpske, ali i Fudbalskog saveza BiH – rekao je Hodžić.

Slično razmišlja i Zoran Deket, predsjednik drugoligaša Ljubića, koji je pod njegovom štafetnom palicom preporodio se, nalazi se u vrhu drugoligaškog Zapada, a igrali su i polufinale Kupa Srpske.
– Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovdje i što je potpisom ovog sporazamu došlo i do konačne potvrde izgradnje sportskog centra. Ovo je veoma važan dan za Prnjavor, a naročito za Ljubić, koji će imati privilegiju da koristi terene i prostorije centra koji će dijelom biti izgrađen već u ovoj godini. Smatram da će uslovi koje će ponuditi ovaj centar privući još veći broj djece i mladih da se bave fudbalom i omogućiti da ojačamo svoju školu fudbala, a kvalitetna i brojna škola bi trebalo da iznjedri kvalitetne igrače seniore koji će Ljubić vratiti tamo gdje zaslužuje, a to je sam vrh fudbala Srpske. Ovaj sportski centar biće na raspolaganju svim sportistima opštine Prnjavor, jer su predviđeni i drugi sadržaji poput teretane, atletske staze itd. Još jednom se zahvaljujem svima koji su omogućili da do realizacije ovog projekta dođe a to su prije svega NSBiH, FSRS i načelnik opstine Darko Tomaš. Svi zajedno su prepoznali znacaj projekta i dobre namjere pa se nadam da ćemo na najbolji mogući način, zajednickim snagama, unaprijediti kvalitet fudbala na našim prostorima, promovisati značaj sporta i zdravih stilova života– istakao je Deket. 
Prnjavor koracima od sedam milja grabi ka budućnosti, sada sasvim sigurno, nekoj ljepšoj…..