U Borcu su riješeni da ekspresno izbore povratak u Premijer ligu BiH, i da u njoj napokon igraju i značajnu, a ne kao do sada epizodnu ulogu. Za tako nešto potrebno je mnogo toga, između ostaloga i igrački kadar. A, taj igrački kadar treba i dobro pripremiti za iskušenja na zelenom terenu.

U Borcu su već sada jasno stavili do znanja da zimske pripreme moraju biti odrađene top!

-Ekspedicija Borca boraviće u Antaliji 15 dana. Za popularno tursko ljetovalište kreće se 1. februara, a razlog našeg odlaska jesu vrhunski uslovi, ali i veliki broj ekipa iz cijelog svijeta, tako da ćemo moći zaista birati s kim ćemo igrati prijateljske utakmice. Ovu fazu priprema smatramo  najvažnijom, i vidimo je kao prvi dio faze povratka u Premijer ligu BiH – poručio je Vico Zeljković, predsjednik FK Borac.

Ovo će tako biti treći odlazak banjalučana za Antaliju. Prvi put u zimu 2009. godine pod vodstvom Vlade Jagodića, tada je sezona završena na odličnom petom mjestu, a drugi put dvije godine kasnije, kada je Zoran Džimi Marić bio prvi trener, a osvojen je Kup BiH te godine, jedini otkako se igra zajedničko takmičenje.

Zanimljivo je da će za Tursku i Sloga iz Gornjeg Crnjelova, jedini pravi i ozbiljni konkurent banjalučanima u pohodu na Premijer ligu BiH.