Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je otvorila novoizgrađeni pomoćni teren sa vještačkom podlogom na stadionu Fudbalskog kluba Tekstilac u Derventi, a ukupna vrijednost projekta je 500.000 KM, od čega je Vlada Srpske obezbijedila 280.000 KM.

Cvijanovićeva je istakla da se može raditi za dobrobit društva kada su ljudi okupljeni i ne dijele se.

Ona je naglasila da je mnogo toga urađeno širom Republike Srpske, te da je Derventa jedna od tih opština.

– I ovo je jedan od mnogih projekata koje smo realizovali zajedno sa lokalnim zajednicama, neke smo realizovali i samostalno. Ponosna sam na ovo što je potreba Dervente, ali sam ponosna i zahvalna za sve što radi lokalna zajednica ovdje – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da lokalna zajednica izdvaja znatna sredstva za sport, čime pokazuje odnos prema društvu i svim građanima.

– Sigurna sam da će biti još dobrih projekata u budućnosti i da ćemo sarađivati – dodala je Cvijanovićeva.

Ostatak iznosa za izgradnju igrališta obezbijedili su opština Derventa, vlasnici preduzeća “Gatarić” Bojko Gatarić i “Geokop” Savo Ružojčić, kao i stanovnici Dervente i druga preduzeća i institucije zajedničkom akcijom.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo zbog realizacije projekta koji je nedostajao ovoj lokalnoj zajednici.

– To će mnogo značiti za mladost Dervente. Zahvalnost Vladi Republike Srpske koja je prepoznala značaj izgradnje ovog objekta, kao i drugima koji su dio ovog projekata – rekao je Simić.

Vođa omladinskog pogona Fudbalskog kluba Tekstilac Dejan Plisnić rekao je da je izgradnja terena počela prije dvije godine i zahvalio svima zaslužnim za realizaciju.