Sastanak rukovodstva Borca sa Milanom Mandarićem, vlasnikom Olimpije održan u Ljubljani bio je i te kako plodonosan za lidera Prve lige Republike Srpske. Predsjednik kluba iz Platonove ulice Vico Zeljković ističe da su već dogovorene neke konkretne stvari i da se treba krenuti u realizaciju.

-Imamo odličnu saradnju sa Mandarićem, i za sada smo dogovorili dvije konkretne stvari. Naš trener Darko Vojvodić i sportski direktor marko Maksimović u narednih 10 dana putuju u Ljubljanu, gdje će boraviti dvije sedmice, i skenirati pogon Olimpije, kako bi u zimskom prelaznom roku doveli nekoliko igrača, na koje tim iz Ljubljane iz raznoraznih razloga neće računati na proljeće. Važno je istaći da će ti svi fudbaleri doći na pozajmicu, i da će platu primati u Olimpiji, a igraće u Borcu. Procjenili smo zajedno da je to najbolja varijanta, a sigurno da oni u ovom trenutku imaju igački kadar ispred našeg i da bi lako mogli dobiti prava pojačanja – poručio je Zeljković.

Druga faza saradnje odnosi se na plan priprema.

-Boravićemo u Terma Čatežu o trošku Olimpije četiri dana, i tada ćemo odigrati prijateljsku utakmicu, koja će nama biti generalna proba pred start proljećnog dijela sezone – napomenuo je prvi čovjek “crvno-plavog” prvoligaša uz konstataciju da će naredni sastanak biti još plodonosniji, jer će se razgovovarati o konkretnim stvarima, novčanim ulaganjima, infrastrukturi……

Očigledno da Olimpija i Borac imaju mnogo toga zajedničkog. poput mitske ptice “Feniksa”, iz pepela do visina……