Naš tekst “Drugoligaši ne znaju propise”, digao je na noge fudbalsku javnost Srpske, i za kratko vrijeme sa nekoliko hiljada čitanja, podigao temperaturu na drugoligaško Zapadu.

Javio nam se i Željko Babić, dugogdišnji fudbalski radnik iz Srpca, i službeni predstavnik Sloge na utakmici u Šamcu, koji je iznio dešavanja na terenu, ističući da je njegov klub radio sve po propisu.

Molimo vas da objavite demant vašeg članka pod naslovom “Drugoliogaši ne znaju propise” objavjavljenog na vašem portalu 03.10.2023. godine u kome se navodi da je i FK “Sloga” načinila propust i na utakmici “Borac” Šamac-“Sloga” Srbac izvršila zamjene u u 4 termina.

Navedeno ne odgovara istini i činjeničnom stanju.

Na navedenoj utakmici FK “Sloga” je izvršila 5 zamjena i to u slijedećim terminima:

-u 25 minuti iz igre je izašao broj 18. Travar Predrag, a ušao broj 3 Zukanović Husejin,

-u 65. minuti je izvršena dvostruka zamjena. Iuz igre su izašli broj 16. Zelenac Radan i broj 19. Zelenac Goran, a ušli broj 8. Cvijetić Andrej i broj 2. Bundalo Stefan.

-u 80. minuti je izvršena druga dvostruka zamjena.Iz igre su izašli broj 17. Remić Jovan i broj 14. Šervel Stefan, a ušli broj 5. Grbić Emir i broj 6. Ačić david.

Dakle FK “Sloga” je izvršila 5 zamjena u tri dozvoljena termina.

Kako je došlo do toga da delegat napravi propust i u Zapisnik navede da su zamjene vršena u 80. i 82. minuti nije nam jasno. 

Stoga ćemo biti prinudjeni da se obratimo Komesaru za takmičenje sa zahtjevom da se pregleda snimak utakmice na kome se jasno vidi da su zamjene vršene u tri dozvoljena termina, to jest da su u 65. i 80. miniti vršene dvije istovremene dvostruke zamjene.

Molimo vas da navedeni demant objavite, kako bi se skinula neopravdana optužba na naš klub, kao i na našeg službenog predstavnika na toj utakmici Željka Babića da je isti načinio previd, a što je notorna neistina.

Kao dokaz se može pregledati snimak utakmice, što ćemo, ponavljamo, još danas zatražiti od Komesara za takmičenje, kao i da isti izvrši ispravku greške koju je načinio delegat utakmice

ZA FK SLOGA SRBAC

SEKRETAR

Željko Babić s.r.

Poznajući pedantnost Željka Babića vjerujemo da je sve ovo istina što je naveo, ali to onda baca odgovornost na delegata meča Dalibora Gvozdića, koji je načinio nekoliko nedopustivih materijalnih greški, i sigurno da za ovakve propuste treba snositi odgovornost…..