Zvuči nevjerovatno, ali u posljednja dva kola na drugoligaškom “zapadu” desilo se očigledno kršenje Pravilnika o fudbalskim takmičenjima i Propozicija takmičenja Drugih liga RS.

U 6. kolu, u Trnu, na utakmici Sloga – Gorica (1:3), gosti iz Šipova izvršili su pet izmjena u četiri intervala, mimo člana 26. Propozicija takmičenja, po kome je jasno definisano da se to može uraditi u tri prekida, od čega se poluvrijeme neračuna. Domaća ekipa je uputila žalbu Komesaru za takmičenje, gdje traže registraciju utakmice službenim rezultatom. Delegat na ovoj utakmici bio je Dragan Savić iz Banja Luke.

I u sljedećem 7. kolu, desio se identičan slučaj na utakmici, u Šamcu, Borac – Sloga (Srbac) 2:0, gdje su opet gosti napravili isti prekršaj, kao i Šipovljani. Ovdje je delegat utakmice bio Dalibor Gvozdić iz Nožička. Zanimljivo je da je predstavnik Srpčana bio Željko Babić, poznati sportski radnik, pa čudi ovakav previd.

Stvar je jasna i član 26. Propozicija takmičenja Drugih liga RS u 2023/24. sezoni, jasno je regulisao ovo pitanje.

Takmičarski organ drugoligaškog “zapada” ovdje će imati lagani zadatak. Gorica će izgubiti utakmicu službenim rezultatom, dok će Sloga iz Srpca dobiti disciplinsku prijavu i biti kažnjena vjerovatno novčano.