Sloboda iz Novog Grada opet u glavnoj ulozi u fudbalskom sportu Srpske. Naime, proteklog vikenda, u 7. kolu, drugoligaškog “zapada”, ekipa iz Novog Grada savladala je Polet 1926 iz Broda sa 1:0, golom Luke Bešira u 48. minutu. Međutim, ekipa iz Broda jutros je uplatila taksu od 400 maraka i uložila žalbu na odigranu utakmicu.

Naš portal je u posjedu žalbe sa svim dokazima, koji potvrđuju sve navode. Naime, Sloboda je “švercovala” čak trojicu svojih fudbalera, a među ostalima i strijelca pobjedonosnog gola.

U svojoj žalbi FK Polet 1926 navodi da su sporna trojica igrača, koji su bili u zapisnicima, a igrala su drugi fudbaleri.

U zapisniku pod br. 8 je Mijatović Borislav, a igrao je Radić Dejan, pod brojem 7 u zapisniku je Luka Bešir, a igrao je Sokolov Strahinja i pod brojem 4 u zapisniku je Milalić Amir, a igrao Uroš Ivetić. Za sve ove navode, Brođani su dostavili obimnu dokumentaciju sa fotografijama navedene šestorice fudbalera.

Na redu je takmičarski organ FSRS, koji htio ili nehtio, ipak mora staviti Slobodu iz Novog Grada na dnevni red svoga sastanka. Da li treba podsjećati da je klub iz Novog Grada svoju prvu utakmicu odigrao u 6. kolu, 24. septembra 2023. godine, dok su svi ostali početi 19. avgusta 2023. godine?

Pametnom dosta.