Na “Predgrađu” je spuštena zavjesa na 2018. godinu. I te kako uspješnu, jer prvo j ljetos obezbjeđen opstanak u eliti Srpske, a jesen zavšena na visokoj četvrtoj poziciji, koja daje nadu da je “Liga za prvaka” i te kako dohvatljiva. Svakako da je Željina maldost bila i te kako prepoznatljiva na svim stadionima Srpske, a poseban pečat dao je i šef Stručnog štaba Zoran Ćurguz, koji je svojim autoritetom pokazao još jednom da je riječ o velikom stručnjaku.

– Možemo biti i te kako zadovoljni ovim četvrtim mjestom, s obzirom da sam stigao ljetos kada je Krunić otišao i sa mjesta trener, ali više ga nije bilo ni kao igrača, a iskreno dječurliju koju sada vodim nisam poznavao do tada! Početak je bio loš, rekli bi očekivano, ali kako je sezona prolazila, bili smo sve prepoznatljivji, ali i opasniji. Bili smo izuzezno efikasna ekipa, treći smo po učinku (26), ali isto tako dosta smo primili pogodaka (24). Na našim utakmicama je tokom jeseni viđeno 50 golova, u prosjeku više od tri po meču, što je daleko najviše u odnosu na sve ekipe, znači bili smo i za oko gledljivi – analizira sezonu Ćurguz, pa se potom prebacuje na igrački kadar:

-Pored rezultata afirmisali smo mlade igrače, i opet mislim da smo uspjeli u toj namjeri. Od 25 igrača u prvoj postavi, čak 23 su mlađa od 21 godine! Marković je prvi strijelac lige sa 10 pogodaka, još je promjenio poziciju sa centralnog špica na krilnog napadača, ali opet se dobro snašao, pogotovo zadnji dio sezone. Bosanči je izrastao u lidera ne samo ekipe, već i cijele lige, igrač koji ima ogromn potencijal. Luka Kulenović je bio pravo osvježenje lige, imao je sedam asistencija i pet pogodaka, potom iskusni Avdukić, koji je ulijevao ogormnu sigurnost ekipi svojim velikim iskustvom…Imamo čak četiri kadeta, koji su imali ogormnu minutažu. Pavle Knežević je na terenu proveo 1.117 minuta, Sergej Kalabić 571 minut, potom Danilo Teodorović do povrede takođe odličan, pa juniori Čolić (1.320) i Kuprešak (1.017). Sve su to parametri koji nam daju nadu da ćemo na proljeće biti još jači – nastavio je Ćurguz.

Pet igrača dobilo je slobodu da promjeni sredinu, riječ je o Borisu Ostojiću, Nebojši Gvozdenoviću, Kenanu Vučkiću, Đuri Kačavendi i Nemanji Tadiću.

-Igrači će raditi po individulanom programu do prozivke, a ona će biti šest nedjelja prije početka sezone. S obzirom da jnoš uvijek ne znamo kada je start proljeća, nismo sigurni ni za datum priprema. Kada su pojačanja u pitanju, nastavljamo praksu kao i do sada, pojačanja iz vlastitih redova, dakle prebacićemo nekoliko juniora i kadeta u prvu ekipu,a pored našeg dobrog rezultata, cilj je i da juniori izbore plasman u Omladinsku Premijer ligu, kako bi zaokružili jednu sjajnu fudbalsku priču. Već za vikend kadeti i juniori putuju za Novi Sad gdje će odmjeriti snage sa Vojvodinom, i tu ćemo viditi na koga bi mogli računati u najbližoj budućnosti – poručio je Zoran Ćurguz, šef Stručnog štaba prvoligaša Željezničar Sport team.