Generalni menadžer Košarkaškog kluba Igokea iz Aleksandrovca Igor Dodik uručio je u Banjaluci dvoja invalidska kolica predstavnicima Košarkaškog kluba invalida  Bijeljina.

Dodik je poručio da neće stati na ovoj donaciji, nego će nastaviti pomagati svima kojima je pomoć potrebna.

– Stojimo na raspolaganju klubovima i organizacijama, ne samo u sferi košarke već i drugim – rekao je Dodik.

On je istakao da je prije dva mjeseca posjetio KKI Bijeljina gdje mu je predočeno šta im je potrebno za nesmetano funkcionisanje.

– Na Skupštini ABA lige ćemo zasigurno pokrenuti pitanje da se i invalidi uključe u tu ligu u okviru istog sistema i vidjećemo koliko ćemo u tome uspjeti – rekao je Dodik, koji je i predsjednik ABA lige.

On je izrazio zadovoljstvo što je u ime Igokee uručio donaciju KKI Bijeljina, te zahvalio predsjedniku KKI Vrbas iz Banjaluke Marinku Umičeviću koji mu je pomogao pri nabavci invalidskih kolica.

Predsjednik KKI Vrbas Marinko Umičević naglasio je da ovakve akcije treba da bude primjer i drugima.

-Ovo je skup sport, invalidska kolica koštaju 10.000 KM. Mi se borimo da bude ukinut PDV na ova pomagala, kao što je svuda u svijetu – rekao je Umičević.

Članovi KKI Bijeljina Mihajlo Joksimović i Predrag Šarenac, kojima su uručena nova kolica, rekli su da im to znači mnogo, te zahvalili Igoru Dodiku i svima koji su im to omogućili.

Trener KKI Bijeljina Novo Trifunović uručio je u ime ovog kluba zahvalnice Igoru Dodiku i Marinku Umičeviću.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović, koji je prisustvovao događaju, rekao je da Vlada Srpske podržava ovakve akcije.