Spuštena je zavjesa na fudbalsku loptu u Bosni i Hercegovini. Manje – više onako kako je i počela, sudijskim lakrdijama. Jedna od njih viđena je i na “Grbavici”, gdje su u derbiju kola fudbaleri Širokog Brijega savladali Željezničar (3:2) i to pogotkom u 87. minutu iz jedanaesterca koji je vidio samo Dragan Petrović!  Kažu da suditi kazneni udarac protiv domaćina u finišu meča na vrućim terenima, a”Grbavica” sigurno jeste jedan od takvih, treba imati muda, i to volovska. Petrović ih na žalost nema, izuzev doze bezobrazluka i neznanja, a opet sve to zahvaljujući kontroverznom Draganu Banjcu, sivoj eminenciji fudbala na ovim prostorima, koji vedri i oblači sudijskom branšom već 15-ak godina.

FK Željezničar – NK Široki Brijeg 2:3 (Penal)

Smatrate li da je FK Željezničar oštećen za dosuđeni jedanaesterac u susretu protiv NK Široki Brijeg?

Posted by 1921.ba on Sunday, December 2, 2018

Ipak, ni Banjac u BHT verziji “Oka sokolovoga” nije mogao sakriti ono što su svi vidjeli: “Penal nije bio”, bile su tri riječi koje je muftija iz Kozarske Dubice izgovorio u eter, neželeći da ulazi u polemiku, da ili ne, pozicija Petrovića, pomoćnika, namjera…..znajući da bi samo upadao u glib sopstvenih govana koje je pojeo sa Draganom Petrovićem praveći od njega međunarodnog arbitra.

Utakmica je bila i prošla, srećom ide pauza, pa će mnogi zaboraviti previd Dragana Petrovića, koji je za onakav jedanaesterac nagrađen od strane kontrolora Vlade Lisčinskoga nevjerovatno veisokom ocjenom 7.9! Za onaav previd, direktno odlučujući o pobjedniku derbija, ide se na hlađanje. Međutim, prijedorska veza je još jednom odradila prljav posao, ali oni već znaju zašto to rade…..

U cijelu priču uplela se i kladioničarska mafija, jer na “Grbavici” je trebalo biti 5+, a nekako nije išlo, dok Petrović nije pokazao na kreč….Ogromne pare se vrte, čaršija sarajevska, ali i banjalučka ističe da su u pitanju cifre sa pet nula….

-Zaista je nevjerovatno koliko je Petrović u poslednjih 12 mjeseci dosudio smješnih kaznenih udaraca, i još više koliko nije svirao istih, a očiglednih! Za sve vrijeme niti jednim nije spao sa liste, čak je uguran i na međunarodnu listu, ali još uvijek nije osjetio zelenog terena, izuzev da je jednom bio četvrti arbitar. Imate primjer Bjelice, kojeg je Banjac pustio niz vodu, pa onda primjer Petrovića, kojeg brani tezama “nije vidio”, “greške se dešavaju”, “pa, šta ako je i pogriješio, ja ću ga isčupati”….Već je dosadio i “Bogu i narodu”, viđenje s Banjcem na kafi znači samo jedno, slušati dosadnu priču o spašavanju vojnika Rajana (Dragana Petrovića). “Para vrti gdje burgija neće”, i u slučaju srpskih Dragena – kaže jedan fudbalski radnik, koji često s Banjacem zna popiti kafu, ali plašeći se odmazde, naravno da je poželio da ostane anoniman.

I tako Drageni “drmaju” fudbalom Srpske, ali i BiH….I neka drmaju kad nema ko da ih plesne iza ušiju, uzimajte koliko vam drago…..