Piše: Miro Bjelić

Nedavno je Vojislav Rađa, funkcioner Rukometnog kluba Sloga iz Doboja, javno izjavio da se s pravom ljuti na način kako je Vlada Republike Srpske pred Novu godinu podijelila višak novca, a među klubovima koji su dobili taj nomac nije bilo njegove Sloge!

RK Borac dobio je tada od nadležnih 150.000 KM što je, neosporno, spasilo i klub i takmičarsku sezonu.

Pojedini funkcioneri Borca javno su se zahvalili na dobijenom novcu i obećali da će prva ekipa biti u jednom od ešalona na paradi za vrijeme proslave 9. januara, Dana Republike Srpske.

Međutim, proslava je završena, a prvotimaca Borca nije bilo na paradi, među ostalim mnogobrojnim sportistima koji su bili njen dio, zajedno sa svojim upravama i trenerima.

Na pitanje nmogih zašto nije bilo rukometaša Borca, niko nije imao odgovor, ali kada klubu treba pomoći, onda se raskukaju na sav glas! Ovo je samo još jedan dokaz da RK Borac nema uprave i da ona i ne psotoji. Da ne zaboravim, u kafani se priča kako je VD direktor, Vladimir Branković, u to vrijeme bio na skijanju, i to finansirao klupskim novcem!

Nije ovo prvi put da se ovako nešto priča za Vladimira Brankovića, koji se prema tim pričama obogatio klupskim novcem, renovirao svoju štampariju, kupio novi džip, i to sve otkako je prije nekoliko godina postao direktor Borca! Svojevremeno sam predlagao tadašnjem predsjedniku kluba, Miri Mikešu, da nastavi dobru staru tradiciju prema kojoj se svake godine po pravljenju završnog računa, zvala inspekcija i na taj način čuvao obraz kluba! Iz kojih to razloga nije urađeno, mogu samo da pretpostavljam, u to vrijeme direktor Borca je bio Boris Đogo, a ostalo je, na žalost, samo istorija!  

Zato je Vojislav Rađa u pravu jer je ispoštovao sve što se od njega tražilo, a njegov klub nije nagrađen ni jednom jedinom markom! Kada sam ovo isto pitanje psotavio Marinku Umičeviću, on mi je vrlo kratko odgovorio porukom u kojoj je stajala samo jedna riječ “Branković”. Sa tim mi je sve rekao.Mora se znati i to da ono što danas Borac uživa naklonost od strane vlasti, da je sve to zasluga ranijih igrača i članova uprave kluba.

Sve ovo što sam napisao je kafanska priča koja je, na žalost, tačna, i ponovo će, po ko zna koji put, da ispašta Borac.