Naslovna fotografija kada je malo bolje pogledate otkriva mnogo toga pozitivnoga!

Riječ je o utakmici 23. kola Prve lige Republike Srpske u kojoj su se na “Predgrađu” sastali Željezničar Sport team i Podrinje (2:2), a u zvaničnom zapisniku navedeno je 35 fudbalera, od toga 32 su ispod 21 godine!

Gotovo nevjerovatan podatak, i dok za ekipu iz Banjaluke odavno se zna da su “dječiji vrtić sa Predgrađa”, ovaj put u zapisniku imali su samo jednog igrača preko 21 godine (Bojan Sladojević), za goste iz Janje sve je pomalo iznenadio taj podataka. Iako su se “muški” uhvatili u koštac u borbi za opstankom u eliti Srpske, nisu se libili da i te kako podmlade ekipu, pa su na spisku imali 17 fudbalera, od toga čak 15 ispod 21 godine. Podatak za pohvalu, da trener Srđan Bajić i na presudna gostovanja može se osloniti na mladost.

Kada bi ulazili u detalje, vidjeli bi da u Želji veliki broj njih nema još ni 18 godina, i zaista nevjerovatno zvuči da ova ekipa zauzima sredinu tabele prvoligaškog karavana.

Jedno je sigurno, ovaj zapisnik trebao bi da posluži kao putokaz mnogim klubovima, da na mlađima svijet o(p)staje, i da je jedina sigurna računica, barem ona fudbalska ulagati u njih…..