Ni Krupin, ni Borčev, već Željin!

Goran Zakarić potisao je dvogodišnji ugovor sa timom s “Grbavice”  i tako se stavio na raspolaganje treneru Slavku Petroviću za proljećni dio sezone gdje će Željina lokomotiva juriti jedno od mjesta koje vode u Evropu. Bio je blizu jednog od dva kluba iz Banjaluke, ali očigledno finansijski momenat presudio je da momak rođen u Gradišci prije 24 ljeta izabere Sarajevo, kao buduću adresu stanovanja.

– Naravno da sam srećan zbog potpisa sa Željom. To je veliki klub i samo ime predstavlja veliki pojam na ovim našim prostorima. Mislim da Željo može i do titule, a ne samo do izlaska u Evropu kroz prvenstvo ili kup. Imamo sjajnog trenera koji je već napravio veliki pomak od kada je došao tako da uz njega i navijače koje Željo ima, smatram da ćemo se boriti i za prvo mjesto. Igrače, pa mogu reći, sigurno 80 posto poznajem, tako da ću se brzo uklopiti – poručio je Zakarić.

Goran Zakarić je rođen 7. novembra 1992. godine u Gradišci. Prošao je omladinske selekcije Kozare, a još kao junior prešao je u redove Širokog Brijega. Nakon jedne sezone na “Pecari” Zakarić je potpisao ugovor sa zagrebačkim Dinamom. Kao fudbaler  Dinama boravio je na pozajmicama u Širokom, Lokomotivi, Zrinjskom te Slaven Belupu.

U dresu Širokog Brijega odigrao je 120 utakmica, postigao je 25 golova te je ubilježio 12 asistencija. U prošloj sezoni je za Zrinjski odigrao 29 utakmica, postigao sedam golova, dodao četiri asistencije, te je osvojio titulu prvaka BiH sa mostarskim klubom. U ovoj sezoni je odigrao sedam utakmica za ekipu Slaven Belupa.

Goran je bivši U19, U21 i A reprezentativac BiH, a ukupno je odigrao 17 utakmica u selekcijama “zmajeva”.