Iako je pauza, fudbalska pijaca uveliko trguje. Pregovora se, dogovora, sklapaju sporazumi. Tako je i u premijerligašu iz Krupe na Vrbasu, gdje je većina prvotimaca na odmoru, a oni mlađi radiće još ovaj vikend, kada će lopta zamrznuti do 11. januara, kada je trener Slobodan Starčević najavio prozivku.

Jedna od želja Krupe jeste i Goran Zakarić! Fudbaler koji je najprije u dresu Širokog, a potom i Zrinjskog obilježio poslednju epohu bh fudbala.

Jesen je proveo u hrvatskom Slaven Belupu, gdje je zabilježio sedam nastupa, ali ove zime je slobodan igrač. Prije toga donio je titulu Zrinjskom zajedno sa trenerm Vinkom Marinovićem, sa kojim je i krenuo njegov razvojni put iz rodne Gradiške i Kozare.

Svakakako da je Zakarić najveći trag ostavio na “Pecari” gdje je u 102 zvanična nastupa postigao i 22 gola. Ima upisan i jedan nastup za A reprezentaciju BiH, dok je za mlade (U-19 i U21), odigrao 13 mečeva.

S obzirom da je Zakariću tek 24 godine, njegove prave partije tek se mogu očekivati, a toga su svjesni i u Krupi.

Jeste, želja nam je Zakarić, kao i još nekoliko atraktivnih igrača na našem tržištu, ali ti transferi zavisiće i od toga ko će i gdje otići iz naših redova. kako god da bude, Krupa će u proljeće ući jača, i igrački i organizaciono – poručili su nam iz FK Krupa.

Interesantno da je Zakarić 2010. godine kao tada talentovani 18-ogodišnjak bio na meti Borca, ali “stručnjaci” sa Gradskog stadiona su procjenili da on nije materijal za “crveno-plavi” dres. Bio je to promašaj, jer  Zakarić je te 2010. odmah u prvom kolu demolirao Borac na Gradskom stadionu, i tako kumovao tadašnjoj ostavci Zorana Marića.