Milica Dabović je bila u Banjaluci. Nije bilo zemljotresa, ali euforije, pogotovo kod najmlađih, ali i velikog djela muške populacije. “Milica ne da gledati u sebe”, samo su neki od komentara kada su vidjeli dojučerašnju reprezentativku Srbije.

A, ona je došla u grad na Vrbasu da promoviše Košarkaški kamp “Milica Dabović” koji s radom kreće početkom avgusta 2017. godine. Kamp će biti održan u dvije smjene, od 4. do 13, a zatim od 13. do 22. avgusta.

Okupila sam grupu ljudi van košarke koji mi danonoćno pomažu da ovaj kamp opstane, oživi i traje godinama i srećna sam zbog toga. To mi je cilj. Nije mi cilj da pravim kampove zbog imena, da ostavim djecu da ih neko drugi trenira, nego mi je cilj da živim sa tom djecom tih deset dana, zbog čega sam i apelovala roditeljima da razmisle kome šalju djecu. Želim da im pokažem i doprinesem njihovom životu, prije svega praveći ljude od njih, pa tek onda sportiste, jer nikada se ne zna šta će od njih sutra biti – poručila je Milica.

Ono što je sve “živo” interesovalo jeste, hoće li održati obećanje i zaigrati za Mladi Krajišnik.

– Mislim da će biti zanimljivo i zaista jedva čekam da obučem dres Mladog Krajišnika. Mislila sam da će se to desiti u Partizanu, kako sam govorila prije tri, četiri godine i to mi je bila želja. Ali, Partizana više nema, te ekipe koja je trebalo da ostane na okupu. Naša pozitivna asmosfera i energija koje smo imale prenijela se u reprezentaciju, a vidjećemo da li mogu to da prenesem i ovdje u Banjaluku. Ako i ne bude to u tekućoj sezoni, sledeće sigurno – poručila je 34-godišnja košarkašica.