Cicvara, pa krompiruša i prijatelji iz mladosti – dio je neslužbenog boravka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kako bi se reklo – na marginama zvanične posjete Mrkonjić Gradu u Republici Srpskoj i Drvaru, u Federaciji BiH.

Naime, helikopter, kojim je Vučić krenuo iz Drvara za Beograd, bio je prinuđen da se vrati u Mrkonjić Grad, zbog loših vremenskih uslova, pa je predsjednik Srbije riješio da prinudnu pauzu iskoristi i u restoranu na obližnjem jezeru Balkana pojede lokalni specijalitet – cicvaru.

A zatim je riješio da posjeti i rodno mjesto svog oca, Čipuljić, kod Bugojna, a tamo je svratio u pekaru “4A” kod Zaima, gdje je, kako je objavio i na svom instagram profilu “budućnostsrbijeav”, probao “vrhunsku zeljanicu”, sirnicu i krompirušu.

On je taj trenutak zabilježio i fotografijom na kojoj je u društvu sa Almom i Samirom, koje su “razvukle” pite.

Obišao je i lokalnu crkvu u Čipuljiću, zajedno sa lokalnim sveštenikom, te porazgovarao sa mještanima, koje je zatekao u crkvenom dvorištu.

Vučić je u Čupuljiću takođe obišao porušene porodične kuće Vučića.

Za kraj, susreo se sa Šerifom, prijateljem iz mladosti, sa kojim je osvmežio smećanja na zajedničke trenutke, uključujući i momačku tuču, koja, kako je rekao, nije okrnjila njihov prijateljski odnos.

Šerif ga, prenko je novinarima, uvijek dočeka kad dolazi u “rodni” kraj.

“Tanjug”