Što za sada nije uspjelo VAR u, uspjeće UFSI Trebinje. Hercegovci, čuveni po čojstvu su napokon prelomili, sedmorica, od devetorice delegata, koliko broji Skupština UFSI PFS Trebinje je, u cilju očuvanja dostojanstva i čojstva, kojim se Hercegovci diče, potpisali zahtjev za sazivanje vanredne Skupštine sa jednom tačkom dnevnog reda, razrješenje Radoslava Kapora sa dužnosti predsjednika UFSI PFS Trebinje.

Radoslav Kapor je nanio nenadoknadivu štetu, ne samo ugledu, nego i sveopštu štetu od koje osjeća posljedice, ne samo sudijska organizacija nego i svi klubovi u čitavoj Hercegovini  pa i van nje.

Prema informacijama iz vrha FSRS, sudijska i fudbalska organizacija Trebinjsko-hercegovačke regije, UFSI i PFS Trebinje, ima punu podršku FSRS u aktivnostima na prevazilaženju teškog stanja u sudijskoj orgnanizaciji. Od organa i tijela UFSI i PFS Trebinje se očekuje da u što kraćem roku, ali ne dužem od 15 dana, organizuju i održe vanrednu Skuptšinu UFSI PFS Trebinje jer je stanje u sudijskoj čove Regije najteže i neodrživo je.

Obaveza pojedinaca i organizacija područja proizlazi iz Zakona i Statuta FSRS, ali iz mase činjenica među kojima je i to da je Radoslavu Kaporu UFSI PFS Trebinje baza iz koje treba poteći inicijativa za njegovo razrješenje. Disciplinski organ Kaporovog matičnog PFS Trebinje je obavezan po razrješenju Kapora sa dužnosti predsjednika, protiv njega sprovesti disciplinski postupak,  ukoliko se, u prvom redu utvrdi, da u dosijeu u UFSI PFS Trebinje, ne postoje dokazi o odsuđenim utakmicama prije stjecanja zvanja republičkog, odnosno teoretskog dijela ispita za saveznog sudiju jer Kapor u dosijeu u FSRS, što znači da nije imao dokaze neophodne za prevođenje u instruktora suđenje niti za sadašnje obavljanje dužnosti kontrolora na utakmicama, a ni na utakmicama bilo koga nivoa takmičenja.

Aktivnosti oko održavanja vanredne sjednice Skupštine UFSI PFS Trebinje i njene odluke imaće punu podršku rukovodstva FSRS i predsjednika Vice Zeljkovića izjavljeno je za naš portal.

Dolaskom Radoslava Kapora na čelo u Sudijskoj organizaciji Trebinje je nastala dezorganiacija, nered, i nerad koji je kulminirao svođenjem organizacije u Trebinju i čitavoj Hercegovini na svega trojicu sudija sa iskustvom koji ispunjavaju kakve takve kriteijume za suđenje. Mlađi naraštaji su svedeni na takvu mjeru, da se ne može sastaviti sudijska trojka za utakmicu Omladinske lige tako ih danas sudi po jedan sudija što je ispod nivoa stanja u najzaostalijim savezima u Svijetu. Česta je pojava da se za suđenje utakmica na dan odigravanja utakmice traže sudije koje su upravo zbog ovakvog odnosa Kapora prije nekoliko godina prestale suditi.

Sastanci sa preostalim aktivnim sudijama, sastanke  sudijskih tijela i organa Kapor gotovo da nije održavao, tačnije rečeno, održavao ih je jednom ili ni jednom godišnje. Slično je sa redovnim sjednicama Skupštine i IO UFSI PFS Trebinje, na kojima, čak i kada su se davno održavali, nisu podnošeni ni finansjski ni izvještaji o radu.

Tragova finansijskih sredstava, pa čak ni onih koja za UFSI PFS Trebinja redovno i uredno obezbjeđuje FS BiH nema, niti je poznat način njihovog trošenja i podjele. Radoslav Kapor u tekućem četvorogodišnjem mandatu, nije podnio Skupštini ni drugom organu ni jedan finansijski izvještaj osim  šturog  usmenog finansijskog  izvještaja koji je Skupštini podnio za davnu 2017. godinu.

Zakon Statut UFSI PFS Trebinje, njihova Skupština i organi za Radoslava Kapora od 2017. godinje nije postojao. Radoslav Kapor za 2018. i 2019. godinu niti je sazivao niti održavao sjednice Skupštine UFSI PFS Trebinje niti je bilo kome podnosio izvještaje o radu niti finansijske izvještaje za 2018. niti za 2019. godinu, kako je u koje svrhe trošio i kome dodijeljivao finansijska sredstva UFSI PFS Trebinje više vjerovatno ne zna ni sam Kapor jer o utrošku tokom protekle četiri godine nikome nije podnosio izvještaje, a pretpostavlja se da trošenje nije ni evidentirao. Prema onome što smo saznali novo-staro rukovodstvo na čelu sa predsjednikom i generalnim sekretarom FSRS, za razliku od njihovih prethodnika neće štititi Kapora. Naprotiv  UFSI i PFS Trebinje će imati punu podršku FSRS kao i njihovi disciplinski organi u sprovođenju disciplinskog postupka protiv Radoslava Kapora i njihova stvar je dali će se odlučiti za suspenduju do okončanja disciplinskog postupka čuli smo iz prve ruke u FSRS.