Stručni štab i Uprava mrkonjićke Slobode uspijeli su da pojačaju ekipu sa još dva provjerena fudbalera. Naime, na „Luke“ su stigli 25-godišnji Nemanja Vidović i 21-godišnji Zoran Šamara. Riječ je o fudbalerima iz premijerligaša Krupe, koji će u narednoj sezoni nositi dres Slobode. Sportski direktor Slobode Gojko Đurić, ističe da je angažovanjem Vidovića i Šamare znatnio pojačana konkurencija za prvi tim.

-Vidović je izuzetno kvalitean fudbaler, sa premijerligaškim iskustvom. Igra na poziciji desnog i centralnog beka. Njegovim dolaskom smo rješili pitanje desnog beka, jer smo na toj poziciji bili deficitarni. Mladi Šamara, je nadaren fudbaler koji igra u veznom redu i na poziciji polušpica- rekao je Đurić.

Mrkonjićani su konačno rješili i pitanje još jednog golmana angažovanjem Kasića, koji je prije dvije sezone bio na golu Slobode. Tako šef stručnog štaba Željko Vranješ uz Modića imaće još jednog kvalitenog golmana. U prelaznom roku redove Slobode napustilo je pet, šest fudbalara. Zbog toga je uprava kluba morala da angažuje adekvatne zamjene za sva upražnjena mjesta u timu. Inače, Mrkonjićanisu odigrali tri kontrolna meča. U Banjaluci su pobjedili juniore Borca 1:0 i Naprijed 3:0. Na „Lukama“ su svaladali Borac iz Kozarske Dubice 4:1. Narednog vikenda Sloboda je domaćin tradicionalnog Ilindanskog turira, koji se održava u okviru svečanosti posvećeni slavi opštine Svetom proroku Iliji.

Slobodan Dakić