“Bundesligaš” Borac iz Šibovske upalio je motore za po mnogima istorijsku sezonu ovog kluba iz prnjavorske opštine. Naime, Borac se ovog ljeta odlučio na hrabar potez, i umjesto kao do sada igrjući Područnu ligu Gradiška, svoje aktivnosti preusmjerio je na PFS Banjaluka i od jeseni takmičiće se u Područnoj ligi Banjaluka.

Na prvom okupljanju trener Siniša Blagojević, nekada uspješan fudbaler Ljubića, ali i gatačke Mladosti iz premijerligaških dana, na raspolaganju je imao 18 fudbalera, među kojima i dvojicu novajlija Miloša Vinčića i Branimira Todorića, dojučerašnje igrače drugoligaša Ljubića, a u narednom periodu očekuje se još novih imena u Šibovskoj.

Predsjednik kluba Duško Jovanić obratio se igračima poručivši im da od njih očekuje maksimalan pristup.

-Pišemo novu stranicu klupske istorije i potrudićemo se da bude što svijetlija. Fudbaleri znaju da ulazimo u jedan novi vid takmičenja, gdje su nam gotovo sve ekipe nepoznanica, ali isto tako i mi smo za njih to isto. Najvažnije da se fudbal igra i dalje u Šibovskoj, neopterećni smo bilo kakvim rezultatom, želja je da se družimo, i da ovo naše selo živi tom nedjeljom, kada je lopta u poslijepodnevnim časovima u prvom planu. Fudbaleri će biti ispoštovani u svakom segmentu, kako bi se na premijeri u “bundesligi” predstavili u što boljem svijetlu –poručio je Jovanić.