Članovi skupštine udruženja jednoglasno su za potpredsjednike izabrali Dalibora Jokića, Slavka Vujića i Gorana Trivunića, a funkciju sekretara obavljaće Srđan Janjić, “Bambi” čovjek koji je zvezdaš od glave do pete….

U Upravni odbor udruženja su ušli: Saša Ilić, Srđan Janjić, Damjan Dragosavljević, Goran Trivunić, Dalibor Jokić, Slavko Vujić, Branislav Đukić i Slaviša Sarić.

Predsjednik udruženja Saša Ilić rekao je da je cilj osnivanja udruženja omasovljavanje članstva cjelokupnog Sportskog društva Crvena zvezda, te organizovan odlazak na utakmice i razne vrste humanitarnih akcija i druženja.

-Svi dobro znamo šta predstavlja Crvena zvezda u međunarodnim okvirima jer je to jedan od svega 22 kluba na svijetu koji su osvajali evropsku i svjetsku titulu. Krenuli smo sa registracijom udruženja u sudu kako bismo dobili svoj pečat i organe nakon čega ćemo aktivno raditi i boriti se za Zvezdu, poštovati statut kluba i pomagati socijalno ugrožene porodice i naše teško oboljele sugrađane kad god budemo u mogućnosti – istakao je Ilić.

On je dodao da je već organizovana prva humanitarna akcija na kojoj su srbački zvezdaši prikupili 450 KM za liječenje teško oboljele Srpčanke Nataše Davidović.

Sekretar kluba Srđan Janjić kaže da je za njega Zvezda više od života i da je sa ogromnom radošću dočekao dan kada će u Srpcu zvanično biti osnovano udruženje navijača.

-Došao sam prije nekoliko sedmica sa grupom prijatelja i entuzijasta na ideju da formiramo udruženje navijača kao pravno lice po ugledu na druge gradove i opštine u Republici Srpskoj. Cilj nam je da u narednom periodu ne samo formalno već i suštinski djelujemo kako bismo podržali rad našeg kluba i pomogli mu da jednog dana opet postane najbolji na svijetu. Nadam se i iskreno vjerujem da će buduće generacije jednog dana opet dočekati da slave evropsku i svjetsku titulu sa našom Zvezdom – istakao je Janjić.

Tokom skupštine je usvojena odluka o plaćanju godišnje članarine u iznosu od 20 KM kojom se dobija članska karta Crvene zvezde uz brojne pogodnosti a usaglašeno je i da udruženje navijača iz Srpca prikuplja vlastitu članarinu koja će na mjesečnom nivou iznositi 3 KM ili godišnje 30 KM. Navijačima je ostavljena mogućnost da plaćaju obje članarine ili da se opredjele za jednu od ponuđenih.

-Članarina koju bude skupljalo naše udruženje biće većim dijelom iskorištena za humanitarne aktivnosti koje će biti u fokusu našeg rada –rekao je predsjednik Saša Ilić.