Ognjen Valjić dobio je negativnu ocjenu za svoje suđenje u 5. kolu Evropske lige igranom u Minsku između Dinama i Viktorije Plzen! Za svoju arbitražu banjalučanin je nagrađen sa 7.4 i po svemu sudeći završi je svoj put na međunarodnoj sceni, navodi naš izvor iz Sarajeva koji je imao prilike da se uvjeri u vjerodostojnost dokumenata iz Niona.

Nažalost p,ored negativne ocjene Valjića na adresu FSBiH i Komiteta sa sudije i suđenje došao je dopis da arbitri koji su predstavljali BiH na evropskoj sceni nisu edukovani! Pod tim se podrazumijeva pored znanja na zelenom terenu, i ophođenje tokom cijelog boravka prije i poslije utakmice. Svima je veoma dobro poznato da kada sve naše sudije strpaš u jednoga, znanje engleskog  jezika im je kritično. Ovim dopisom uzdramana je kuća fudbala u Sarajeva, i već sada razmišlja se o radikalnim promjenama na čelu tog segmenta. Koliko smo interesantni Evropi vidi se i iz primjera da su naše sudije dobile utakmicu bez ikakvog rezultatskog značaja, jer i Dinamo i Viktorija davno su se oprostili od borbe za prve dvije pozicije. I onda na sve to, u “prijateljskom” meču, dobijete lošu ocjenu. Sarajevski mediji, iako se upoznati sa ovom informacijom, “čuvaju leđa” vrhuški iz sudijske, jer njima Evropa i onako nije važna. Taj isti kadar treba da kroji vrh i dno tabele na proljeće, a znate i sami šta ć se sve dešavati, pogotovo u borbi za opstanak – potvrđuje naš izvor.

I dok u Evropi nema praštanja, kod nas Valjići, Skakići, “drmaju” bh terenima, i već sada je “javna tajna” koja je to tarifa da se klub upusti u borbu za šampiona, odnosno koliko treba podmazati “evropejce”.

Novo Panić je završio kako je završio, Valjić se svim silama trudi da ide njegovim stopama, i da ga još ako je ikako moguće nadmaši!