Još jedan težak udarac za sudijsku organizaciju Republike Srpske i BiH! Ovaj put nije u pitanju WAR, ali možda još i teži prekršaj.

Naime Velibor Gigović, arbitar na Prvoj ligi Republike Srpske, je kao pripadnik Policijske uprave Gradiška zajedo sa Bojanom Šinikom, Nikolom Dojčinovićem i Radišom Spasićem uhapšen bog primanja mita!

Ova četvorka je prilazila kamiondžijama koji su izlazili iz kabina i strašili ih da na taj način krše policijski čas, pa su im zbog toga uzimali mito.

IZ MUP-a Srpske je saopšteno da su akciji izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa PU Gradiška.

– Policijski službenici su na društvenim mrežama došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da su ovi policijski službenici u toku noći 22. na 23. mart prilikom obavljanja poslova i zadatke iz svoje nadležnosti predviđenih planom Republičkog štaba za vanredne situacije, primili mito od više vozača kamiona, kako bi im oprostili uočene prekršaje. Sve mere i radnje preduzimaju se pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva – rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Četvorka “strašljivaca” je odmah suspendovana i podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka.

I ovaj pokazatelj, koji doduše nem veze sa fudbalom, možda najbolje ilustruje ko nam je sve dijelio (ne)pravdu i da je došlo vrijeme za velike rezove čim pandemija virusa koron ostane iza nas…..