Jedinstvo iz Žeravice, i zvanično je novi prvoligaš Srpske! Barem, na papiru, a za ostalo vidjećemo vrlo brzo…..

U meču sa Slobodom iz Novog Grada još jednom su pokazali snaga, utrpavši gostima sedam komada, i to sve u drugom poluvremenu! Opet je blistao Ognjen Škorić, koji je bio lokomotiva ovog tima, ne samo u ovom meču, već tokom cijele sezone, a stekao se utisak da su izabranici trenera Borisa Savića sa “pola gasa” arhivirali goste iz Novog Grada, kojima još uvijek “gori pod nogama”.

Za sada, Jedintvo je postiglo 93 pogotka, i u presotala dva kola, ukoliko budu igralu punom snagom, stotka ne bi smjela doći u pitanje. Ono najvažnije, za sada tim iz Žervice, nigdje nije prodao obraz, iako se uveliko šuška da će svoje mjesto u eliti prepustiti nekome od prvoligaša ispod crte, ali to već nije u rukama, odnosno nogama momaka koji igraju na zelenom terenu….Do tada slavlje u predgrađu Gradiške, može trajati, jer Jedinstvo je i zvanično prvoligaš….

JEDINSTVO – SLOBODA (NG) 7:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Škorić (50), 2:0 Škorić (55), 3:0 Lazić (57), 4:0 Milojević (62), 5:0 Škorić (71), 6:0 Milojević (79), 7:0 Gaćeša (81). Stadion: SC “Drago Kovačević”. Gledalaca: 300. Sudija: Dragan Todić (Doboj). Pomoćnici: Dejan Radić i Milenko Mišić (obojica iz Modriče). Delegat: Goran Stojanović (Doboj). Kontrolor: Dragan Nišić (Šamac). Žuti kartoni: Radetić, Škorić, Milojević, Ad, Hamzić (Jedinstvo).

Jedinstvo: Ad. Hamzić, Bubić, Kumić (od 46. Kovljen), Nedić (od 46. Gaćeša), As. Hamzić, Škorić, Milojević, Radetić (od 77. Tučić), Petrović, Arežina, Lazić. 

Sloboda (NG): Rašeta, Starčević (od 66. Japundža), Zdjelar, Vučen, Stupar, Vujanović, Ćulibrk (od 61. Plavulj), Vejnović, Duranović, Novaković, Lukač.