Borac je izborio povratak u Premijer ligu BiH, ali da bi se klub izdigao i igrao važnu ulogu u bh eliti potrebne su promjene i u kadrovojskoj politici. Jedna od njih “već je viđena”, a riječ je o poziciji sportskog direktora, koja će umjesto Marka Maksimovića, biti prepuštena Radomiru Popoviću!

“Alfa i omega” prvo Sport team, a potom i Željezničar Sport team napravio je pravo sportsko čudo i za 11 godina na “Predgrađu” napravio respektabilan tim, sastavljen isključivo od vlastite djece, koji su u sezoni koja još uvijek nije završena bili pravi hit u prvoligaškom karavanu Srpske. Ima i odlične veze sa svim velikim klubovima na prostoru bivše Jugoslavije, vodio je klince  u Beograd, Zagreb, Novi Sad, Maribor…., a dovodio ih je i u Banjaluku na veliki broj turnira.

Popović u svom opisu posla ima više djelatnosti, od trenera, do direktora, a nikomu ne spori pogotovo sistem organizacije kluba, koji je doveo gotovo do perfekcije u radu sa 400 klinaca raspoređenih u 13 starosnih generacija.

Pop kako ga prijtelni zovu poznat je i po radikalnim stavovima prema određenim pojedinicma, i sigurno da kada zakorači na Gradski stadion, neke stvari neće biti kao što su do sada funkcionisale. Narodskim jezikom, “radiće metla”….

Ono što mu ide u korist jeste činjenica da će na klupi imati svog starog kompanjona Branislava Krunića, sa kojim je u Želji prošao sito i rešeto, i to uglavnom i više nego uspješno…..