U Rudar Prijedoru krenulo je veliko spremanje za novu sezonu!

Prvo je stigao novi šef Stručnog štaba, Boris Savić, koji je zamjenio Igora Jankovića, a stigle su i prve laste u vidu pojačanja, a to je povratnik u redove “zeleno -crnih” napadač Demir Jakupović. Pored toga, odrađeno je još nekoliko važnih poslova, koji Rudar svrstavaju s pravom u glavnog konkurenta za prvu poziciju u novom šampionatu Srpske.

-Potpisano je 10 ugovora sa igračima 2000. godište i mlađima i to na tri godine. Takođe, trojica naših igrača do 23 godine (Topalović, Zekanović i Gavranović) potpisali su profesionalne Ugovore na dvije godine. Pored Jakupovića, naš igrač je i Ilija Danilović (Metalege Jajce). Takođe, biće potpisani jednogodišnji novi ugovori sa igračima koji su tu bili: Pekija, Marić, Burazor, Matović, Rastoka, Petrović, Jaćimović, Savanović… – raportirao je predsjednik Upravnog odbora Darko Milunović.

On je istakao, da pored ovog svega očekuje još najmanje nekoliko top pojačanja.

– To bi bio šlag na tortu, tri-četiri top pojačanja. Još jedan špic, zatim vezni, i dobar štoper. Nadamo se i Zoranu Milutinoviću, koji je raskinuo Ugovor s Borcem – otkrio je dio planova Milunović.

Otkrio je isto tako, da ih ne zanima Premijer liga BiH, na uštrub nekoga kluba iz Republike Srpske.

– Nije fer i pošteno da Krupi traže dlaku u jajetu. Pa to je najorganizovaniji klub u državi! Sve obaveze su izmirli, nikada im plata nije kasnila mogu biti primjer svima. Pogotovo, u ovoj situaciji, kada je sve neizvjesno, da traže uslove, kao da smo u Bundesligi. Mi sigurno nećemo umjesto njih u elitu, ako već žele neku vrstu dogovora, neka prošire ligu, kazne neodgovorne, a nama omoguće baraž sa drugoplasiranom ekipom Prve lige Federacije BiH (Tošk) – zaključio je Darko Milunović, prvi čovjek prijedorskog prvoligaša.