Iako ih je prijevremeni kraj na regionalnom Zapadu zatekao na četvrtoj poziciji, u FK Čelinac rade kao da će sutra započeti start u Drugoj ligi!

Ovaj uzorni kolektiv dobio je pozivnicu FSRS za viši rang takmičenja, i kako su nam rekli, spremni su za drugoligaški Zapad.

– Prije svega treba naglasiti odlične uslove za rad naših fudbalera. Naš klub i opština su mnogo novca i truda uložili u poslednje vrijeme kako bi se unaprijedila infrastruktura. Rezultati su i te kako vidljivi. Glavni teren je dobio reflektore, na pomoćnom se privodi kraju izgradnja zaštitne ograde, riješeno navodnjavanje terena, a u toku je i renoviranje klubskih prostorija, jednom riječju stvara se sportski ambijent na kome nam brojni drugoligaši mogu pozavidjeti. Naš klub ima jasno definisanu strategiju rada sa omladinskim kategorijama. Cilj nam je okupiti što veći broj omladinaca u svim starosnim kategorijama i strpljivim radom, uz kvalitetne uslove, učiniti sve kako bi njihov trud i rad došao do izražaja. U tom smislu, naglašavamo da klub posjeduje sve uzrasne kategorije koje treniraju i koje se takmiče. Organizacioni nivo kluba takođe nikad nije zakazao. Domaćinske prvenstvene utakmice uvijek su organizovane, gostoljubivo, bez propusta, što mogu posvjedočiti službena lica Saveza. Iako naša opština nije velika, građani Čelinca uživaju u fudbalu i velik broj njih svakog vikenda dolazi da bodri svoj klub. Uprava i Skupština kluba vrijedno rade na organizacionim pitanjima kluba, u skladu sa postavljenim ciljevima, uz saradnju sa igračkim kadrom. Sve navedeno ključno je uticalo na donošenje jednoglasne Odluke Upravnog odbora kluba i igračkog kadra da sa zadovoljstom želimo prihvatiti poziv za takmičenje u višem rangu. Iskreno se nadamo da će Izvršni odbor FSRS prepoznati naš trud i želju i da ćemo od jeseni zaigrati u višem rangu – istakli su u popularnom “Čelziju”.

To znači da će “Tukovi” već ovog ljeta gledati drugoligaške dvoboje….