Fudbaleri Rudar Prijedora u petak, na premijeri 12. kola šampionata Srpske gostuju kod BSK-a u Banjaluci.

O porazu u debitantskom nastupu na kormilu “rudara”, šef stručnog štaba Vule Trivunović je rekao:

– Sa sportske strane mogu reći da su postojale stvari koje su se ticale direktno nas i koje smo pokušali da otklonimo i popravimo. Postojale su i neke druge stvari, ali ja nisam kompetentan da pričam o tome i ne želim da se bavim tim stvarima. Ono na čemu smo radili je da se momci mentalno podignu nakon poraza, da nedostatke koje smo vidjeli, nakon analize, donesemo njima i da to otklonimo i spremimo se za BSK – naglasio je Trivunović.

O BSK-u trener Trivunović ima riječi hvale. Raduje ga što će djeca Rudar-Prijedora osjetiti travnatu podlogu stadiona Borca:

– BSK je kvalitetna ekipa, dobro vođena, sa nekolicinom jako iskusnih i i individualno kvalitetnih igrača za ovaj rang takmičenja. Jedino što ću tražiti od igrača je da uživaju, da daju svoj maksimum i da pokušaju ispuniti ovo što smo radili ovu sedmicu. Ja se iskreno nadam da imamo karaktera i snage da završimo tu utakmicu na najbolji način po nas – rekao je Vule Trivunović, trener Rudar Prijedora.

Mile Kovačević, momak koji je bivši junior i među rijetkim u prvom timu “Rudara” , izjavio je da je utakmica protiv BSK prilika da se vrate na pobjednički kolosjek, i dobiju na samopouzdanju.

– Atmosfera jeste malo poljuljana nakon dva poraza, ali smatram da to možemo da vratimo samo dobrom igrom, rezultatima te da pobjedom dobijemo na samopouzdanju – zaključio je Kovačević.

Utakmica BSK – Rudar Prijedor igra se u petak od 14.30 na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci (umjetna trava), a meč sudi Marko Domazet iz Istočnog Sarajeva.