Gotovo nevjerovatne stvari dešavaju se na terenima Srpske, pa i u najvišem rangu takmičenja. Posljednji primjer stiže iz Nevesinja, gdje je glavnu ulogu imao Vanja Ajder iz Banjaluke. Iako je glavni sudija, ta glavna uloga trebala je da pripadne nekome od 22 igrača na terenu, ali “uzalud vam trud svirači”.

Šta se desilo?

Utakmica 11. kola između Veleža i Famosa završena je pobjedom ekipe iz Nevesinja (3:1), ali veliko pitanje da li bi bilo tako da je Ajder postupao samo po PFI (pravilima fudbalske igre).

Naime u 21. minutu fudbaler Famosa Pert stuštio se prema golu domaćina, kada ga kao posljednji igrač odbrane zaustavlja jedna domaći fudbaler. Umjesto crvenog kartona i prekršaja u izglednoj poziciji za goste, Ajder američkom internacionalcu pokazuje žuti karton zbog simuliranja! Sve se dešava u 21. minutu ko rezultata 0:0. Odmah u sledećem napadu Velež dolazi do vodstva! Kao do to nije bilo dovoljno, osam minuta kasnije Ajder pokazuje Pertu i drugi žuti karton, i to zbog nesportskog ponašanja (sprečavanja nastavka igre). I tu je utakmica bila završena…..Da li ovakve stvari koriste bilo kome, zašto je Ajder to radio, i zbog čega i ono malo poštenih ljudi u fudbalu treba se crveniti, pitanje je prije svega za sudijsku organizaciju, a onda i krovnu kuću fudbala, jer previše je ovakvih stvari iza nas, da bi ostali imuni na sve.

Ono što je strah sve ljubitelje fudbala, iza nas nije niti trećina takmičenja u svim ligama, a već imamo veliki broj ovakvih grešaka. Iako je pogriješio nenamjerno, Ajder i njemu slični trebaju na hlađenje, da bi ovakvih stvari gledali što manje u budućnosti……

Uostalom pogledajte spornu situaciju sami i donesite sud u njoj…..