Dragan Todić, arbitar iz Doboja bio je centralna figura meča u Trnu, gdje su u okviru 3. kola na drugoligaškom Zapadu megdan podijelili Sloga i Jedinstvo (2:2). Iako su gosti iz Žeravice u Trn stigli sa oreolom velikog favorita, da nije bilo Todića, put Gradiške vjerovatno bi krenuli praznih ruku.

Vodio je domaćin dva puta, ali su gosti oba puta stizali vodstvo Sloge, zahvaljujući prije svega sudijskim greškama. Tako je Škorić izjednačenje u 15. minutu donio iz očigledno nedozvoljene pozicije. Iako su uslijedili silni protesti, lopta je krenula sa centra.

To nije obeshrabrilo domaće fudbalere, koji preko Stankovića, dolaze do novog vodstva, i kada se ušlo u finiš i činilo se da će tri velika boda ostati u Trnu, Todić je ponovo stupio na scenu!

Bezazlen duel Borisa Ostojića i Ognjena Škorića, na iznenađenje svih na stadionu okarakterisao je kao najstrožu kaznu, a da učvrsti svoju odluku, još je defanzivcu Sloge pokazao javnu opomenu, a u obrazloženju piše zbog oštrog starta!

I nisu samo to detalji, koji bacaju sjenu na Todićevo suđenje. Tokom svih 90 minuta igre, navlačio je vodu na mlin gostiju, navlačeći bje igrača Sloge, ali i publike u Trnu, pa je pravo čudo kako nije došlo do težih incidenata.

Biće zanimljivo pogledati video izvještaj, ali i sačekati ocjnu Todiću, koju bi trebao dati kontrolor Ratko Kunić iz Banjaluke. Sudeći po njegovim reakcijama sa tribina, Todiću se ne piše dobro, ali to neće vratiti bodove Slogi….