Iako Mile Kovačević pokušava dobiti na vremenu, opstruišući rad sopstvenog saveza, sjednica Izvrnšnog odbora FSRS održaće se u narednih sedam dana, i to na inicijativu svih članova vlade srpske kuće fudbala!

Sada je sasvim jasno da je “koalicija za spas fudbala Srpske” u potpunoj većini, i kada su u pitanju ogani FSRS koje je Kovačević “ljubomorno” kontrolisao tokom svih ovoh 12 godina, a tako i vladao sa fudbalom Srpske.

Naime, prema našim izvorima, svi članovi Izvršnog odbora FSRS, izuzev Kovačevića na toj sjednici podržaće zahtjev delegata članove Skupštine FSRS, koji će baš na sjednici biti uručen Goranu Ćejiću, sa samo jednom tačkom dnevnog reda: Da li Mile Kovačević još uvijek ima (ne)povjerenje da vodi fudbal Republike Srpske. A, ta, Skaupština, Vanredna, mora se održati najkasnije u roku 30 dana od predavanja zahtjeva.

Podsjećamo, u Izvršnom odboru pored Mile Kovačevića se nalaze: Milorad Lale i Dušan Marković (potpredsjednici), te Dragan Aranđić, Mirko Milošević, Rodoljub Oljača, Nikola Dakić, Dragan Banjac i Vico Zeljković.

Na taj način, jasno je svima, pa i samom Kovačeviću, da je izgubio apsolutnu bilo kakvu podršku u FSRS, a kao nada koja mu tinja, ostaje Sarajevo, prema kojem je raširio krila, željno čekajući naredne izbore, ne bi li njime rukovodio naredne četiri godine. Ali bez obzira na podršku FSBiH, Kovačević je u nokdaunu, iz kojeg neće izaći više nikada…..