Hoće li kanjon “Tijesno” u subotu negdj poslije 17.00 časova uistinu ličiti na mitski Termopilski klanac?? Naravno, mislimo fudbalski, jer kao što su stari Grci urezali duboko u sjećanje ovu mitsku bitku, pred nama je duel koji bi trebao biti uistinu spektakl!

Sastaju se dvije ekipe koje igraju za gol više, i nehajući mnogo z svoju mrežu, uvijek teže ka tome da napune protivničku. To su sastavi Krupe i Laktaša Admiral Beta.

O sastavu Krupe uopšte ne treba trošiti riječi, orgnizaciono, ali i igrački daleko najbolji sastav u eliti Srpske, što i rezultati pokazuju. Sastav koji ima i glavu i rep, odlično vođen mladim stručnjakom Vladimirom Ilićem, i sa nekoliko zvijezda koje to nisu, ali bi mogle biti (Redžić, Krneta, Mrzić, Perović….), u svakom meču, bez obzira gdje igraju ulaze u tih 90 minuta kao favoriti. Neće drugačije biti ni sada, jer bez obzira na seriju Laktaša od pet uzastopnih pobjeda, njihova priča tek je na početku, i u ovaj duel ulaze skromno, ponizno, sa znanjem da još uvijek idu na noge boljem, ali sa željom da skupo prodaju svoju kožu. To im niko ne može oduzeti. I baš zato svi očekuju spektakl na obalama Vrbasa, utakmicu o kojoj će se pričati narednih nekoliko dana, možda i više…..

A, koliko toga dobrog povezuje ova dva kluba, možda najbolje oslikavaju riječi predsjednika Laktaša Miroslava Bojića, koji je ljetos bez trunske stida izjavio “da je baš Krupa uzor njegovom kolektivu, kada su za godinu dana prešli put od gubitnika do velikog pobjednika”!

Zato i ne čudi euforija koja vlada u Lijevču polju, ali i šire, pa i plakati koji pozivaju na utakmicu su u duhu toga, da bi se u kanjonu “Tijesno” moglo odigrati nešto mitski, nešto što će ostati u amanet onima koji dolaze.

Konvoj navijača, simbolično nazvan njih 300, spreman je, i uz još nekoliko stotina onih koji vole fudbal bez obzira na navijačku opredjeljenost, trebaju biti garancija da će tribine hrama u Krupi na Vrbasu biti pune kao u najslavnijim danima ovog kluba, kada je znalo biti i po 3.000 gledalaca (šest puta više nego mjesto).

Kanjon “Tijesno”, Termopil fudbalski, neka tako i bude…..