Fudbaleri Željezničar Sport team nastavljaju sa odličnim partijama ove sezone. Na “Predgrađu” je pao i Rudar Prijedor (1:0), jedan od pretendenata za najviši plasman, ali prolaza pokraj Željinog “dječijeg vrtića” nije bilo!

Četa Asmira Avdukića ponovo je pokazala da mladost i kontinuiran rad gotovo uvijek daju rezultate, jer po ko zna koji put u posljednjih nekoliko godina, prvoligaš iz Banjaluke u novu sezonu ušao je “osakaćen”, jer su ga napustilioni najbolji, ali oni koji su došli poslije njih, pokazali su da se na njih i te kako može i mora računati.

– Ništa novo neću reći kada kažem da imamo najmlađu ekipu, i to ubjedljivo, jer to je zaštitini znak Želje već cijelu deceniju. onog trenutka kada nam neko preotme taj primat, znači da smo skrenuli sa kursa. ovi dječaci imaju nevjerovatan potencijal, ali mladost i ishitrenost ponekad znaju biti i neprijatelji, pa često gubimo dobijene utakmice, ili naivno ulazimo u meč. Sve su to dječije bolesti kroz koje jednostavno moramo proći, ali činjenica da ravnopravno igramo sa svima, a često i iz tih duela izlazimo kao pobjednici, potvrđuje tezu da se mora računati na nas. Pored šampionata, nedavno smo eliminisali i premijerligaša Slogu iz Kupa Republike Srpske, koji u svom sastavu ima čak pet naših igrača. Ono što mogu obećati samo jeste rad, koji će u konačnici dati rezultat, jer ova ekipa još uvijek raste i daleko je od nekog limita – naglasio je Avdukić.

Kako god bilo, Željin vrtić i danas privalči pažnju javnosti, jer godinama sa golobradim dječacima prkosi svim mogućim zakonima. Zato i jesu perjanice fudbala Republike Srpske, onakvog kakav bi trebao biti u bliskoj budućnosti….