Grupa učenika Mašinske škole iz Mrkonjić Grada angažovana je na čišćenju prostora ispod tribina stadiona “Luke 1” u Mrkonjić Gradu. Skupili su veću količinu sitnog smeća i otpada u plastične vreće i odložili u velike kontejnere, koje će komunalci “Parka” odvesti na Gradsku deponiju na Podove.

U upravi FK Sloboda zahvalni su srednjoškolcima i direktoru Mašinske škole Predragu Đuzi na pomoći u čišćenju prostora ispod tribina, ali i drugim akcijama.

Naime, srednjoškolci su u junu mjesecu ofarbali kompletnu ogradu oko terena i stadiona. Osim toga, radili su klupe za svlačionice i mreže za potok, kako bi se spriječili da voda odnese lopte, koje završe nakon nekontrolisanih udaraca fudbalera van stadiona.

Srednjoškolci kažu da rade sa zadovoljstvom na čišćenju prostora ispod tribina. Da većina njih redovno dolazi na Slobodine utakmice i da će se rado odazvati na nove akcije, koje pokrene klub.

Ono što raduje da u FK Sloboda u mlađim selekcijama fudbal trenira 260 dječaka. Da je na utakmicama FK Sloboda Nova Banka sve više mladih ljudi koji svestrano podržavaju FK Sloboda!

U Mrkonjić Gradu poslednje dvije godine priča se neka nova, ljepša fudbalska priča!

I definitivno fudbal je opet, u gradu podno Lisine u modi!

Tekst i foto: Slobodan Dakić