Ognjen Koroman, dosadašnji šef stručnog štaba Tekstilca, podnio je ostavku na ovu funkciju i u narednom periodu okrenuće se menadžerskim poslovima na ruskom tržištu i traženju aranžmana u toj zemlji!

Proslavljeni reprezentativac Srbije i Crne Gore u Derventi je proveo godinu dana, tokom kojih je obavljao funkcije sportskog direktora, da bi veći dio jesenje polusezone bio prvi trener derventskog prvoligaša.

– Osnovao sam menadžersku agenciju sa prijateljem iz Beograda i već smo ugovorili transfere nekoliko igrača Rusiju predstojećeg prelaznog roka, konkretno u FK “Krila Sovjetov”, a uskoro završavamo ozbiljan transfer jednog našeg fudbalera u moskovski “CSKA”. Želim da iskoristim dobre kontakte i veze sa ljudima iz ruskog fudbala i cilj mi je i da preuzmem neki ruski klub kao trener kaže Koroman, koji je dobar dio svoje igračke karijere proveo u Rusiji.

“Krojače” je preuzeo sa 2 osvojena boda nakon šest kola, a ekipu je potom vodio kroz 11 prvenstvenih kola osvojivši ukupno 12 bodova, što je, kako smatra, maksimum sa nedovoljnim budžetom koji FK Tekstilac ima na raspolaganju.

– Ovaj grad zaslužuje prvoligaša, a ako to i želi, moraće se izdvojiti dosta više novca jer ova liga nije ni malo jeftina. Teško se nositi sa ekipama koje imaju duplo veći budžet i sa tim kvalitetnije igrače koji donose prevagu. Ipak, nikom nismo bili lagan protivnik. Klub sa kolikom tolikom pomoći Grada Dervente i sve malobrojnijim privrednicima opstaje na ovom nivou, ali ne vjerujem da može više od borbe za opstanak- ocjenjuje Koroman.

Sa druge strane pozitivnim smatra afirmaciju mladih izdanaka Omladinskog pogona FK Tekstilac.

– Zadovoljan sam jer su za vrijeme mog mandata u punom kapacitetu zaigrali mladi biseri derventskog fudbala, prije svih Kušljić i Ignjić, za koje već postoji i interesovanje većih klubova. Klub ima dobre uslove za rad i bilo bi dobro da se što prije se završe radovi na novim prostorijama kako bi uslovi bili i bolji – ističe Koroman.

Koroman se na kraju zahvalio upravi kluba na korektnoj saradnji, ističući da je stekao mnogo prijatelja u Derventi, te zaželio puno uspjeha klubu i svim sportskim radnicima u daljem radu.

Uprava kluba se zahvalila dosadašnjem treneru na uloženom trudu i radu.

– Ognjen Koroman je svojim znanjem i reputacijom doprinio razviju i promociji kluba, te mu se ovom prilikom zahvaljujemo na tome i želimo sve najbolje u daljoj menadžerskoj i trenerskoj karijeri – kažu u upravi FK Tekstilac.

“Derventa cafe”