Kada bi se sada Premijer liga BiH završila, Krupa sa četvrte pozicije išla bi u kvalifikacije za Ligu Evrope! Iako je do kraja još mnogo, ali kako tabela izgleda poslije 7. kola, nema razloga da tako ne bude ni nakon 32.! Iako sve djeluje kao bajka za družinu iz Krupe na Vrbasu, oni su pokazali bezbroj puta da ništa nije nemoguće. Iako novajlije u bh eliti, o njihovom gostoprimstvu se priča od Kaknja, preko Bijeljine i Sarajeva, pa do Tuzle. Uz poznat krajiški dišpet, i infrastrukturu za ponos, izgradili su malo carstvo koje za sada funkcioniše. I poslednja utakmica bila je istinski praznik, kada je u tom trenutku aktuelni lider iz Tuzle položio oružje. Mjesto od nekoliko stotina duša, a na tribinama 1.500 gledalaca! Uz svu medijsku halabuku i negativne konatacije vezane za Krupine uspjehe koji su dolazili iz jednog određenog kruga banjalučke čaršije, koji su predstavljali Krupu na Vrbasu kao da je u drugom entitetu, ne daj Bože državi, zaboravljajući da pošteni Krupljani sve svoje obaveze plaćaju u Banjaluci,  sve više i više automobila subotom šparta po kanjonu Tijesno žureći prema jednoj od ljepota Krupe (manastir, slapovi, Vrbas, kanjon i na kraju stadion). Krupa nije više “tamo daleko”, i nikada nije ni bila!

A, fudbalski šta nedostaje sastavu Slobodana Starčevića? Malo više iskustva, da u trenucima kada se lomi rezultat jezičak na vagi prevagne na njihovu stranu, respekt kod sudija koji za sada nemaju, a koji se, opet, stiče dugogodišnjim stažom u eliti, te nekoliko igrača na spisku selektora, najprije Nestorovića, a zašto ne i Baždarevića. Redžić se već ustalio u mladoj repki, dok na njena vrata neumoljivo kucaju Koljić, Ilić i Dujaković, bez obzira koliki aminozitet gajio Nestorović prema svemu što dolazi iz Republike Srpske, rezultati su ti koji će ga natjerati na to.

Mnogi su predviđali krah ove priče prije nego što sw ljeto pozdravi sa jeseni, ali kako je krenulo već idućeg ljeta, pisaćemo nešto mnogo jače, ubjedljivije, i realnije. BiH možda neće još dugo u Evropu, ali smo sigurni da neko oće i to onu fudbalsku, sportsku, onu za kojom se otima sve što vrijedi. Krupa je već dobrim djelom dio te priče, a da sa obje noge zakorači treba joj podrška. Kakva? Obična, od malih navijača, porodica sa djecom, koji ugodan vikend žele provesti na ugodnom mjestu. Ugodno i korisno najljepše je spojiti, zar ne,….