Selekcije pionira i predpionira Gradskog fudbalskog saveza (GFS) Prijedor boravile su u Srbiji, tačnije u Staroj Pazovi na turniru “Maxsport kup” koji je odigran u srpskoj kući fudbala.

Na turniru je učestvovalo 150 ekipa iz 14 evropskih država, što ga svrstava u sam vrh dječijih turnira na “starom kontinentu”.

Posle obavljenog okupljanja na stadionu Bereka i pripremnog meča sa banjalučkim Borcem  25 dječaka sa selektorom Draženkom Vujičićem i predsjednikom  GFS Prijedor Slavišom Kraljem otputovalo je u Srbiju u nadi prije svega da se prikaže u lijepom svjetlu i dostojno prezentuje i savez i grad Prijedor, jer ovo je bila prva akcija u ovom uzrastu.

U selekcijama su bili dječaci iz Rudar Prijedora, Omarske Gomjenice i Bratstva iz Kozaraca. Naše selekcije može se to slobodno reći opravdale su očekivanja, čak i više od toga. Pretpioniri (2004) završili su kao sedmi u konkurenciji 10 ekipa, dok su pioniri bili četvrti od 27 ekipa! Djeca su bila smještena u Beški, a za vrijeme turnira bili smo i na “Marakani” gdje smo pogledali meč Crvena Zvezda –  Saulo.

GFS PRIJEDOR MARAKANA

 Dobili smo nagradu za fer-plej i pojedinačno Mihajlo Kralj u timu je turnira kod pretpionira, te braća Nišić u timu pionira. Ono što je najvažnije djeca su prezadovoljna. Sledeća akcija je Česka. Turnir u Pragu koji se igra polovinom novembra. Do tada sabiraćemo utiske iz Srbije i pripremati se za još bolje predstave – poručio je Slaviša Kralj, predsjednik GFS Prijedor.