Kako se bliži kraj sezone, sve su čudniji rezultati, ali i brojne nepravilnosti, koje isplivavaju u javnost. Tako je, juče na utakmici 23. kola Regionalne lige RS, grupa “centar”, u Banji Vrućici, između Minerala i Željezničara (4:0), došlo do “švercovanja” domaćeg igrača, kako tvrde iz dobojskog kluba.

Dostavili su nam svoje saopštenje, koje objavljujemo u cjelini:

– Kao što smo juče i pisali da postoje kuloarske priče, i da će današnja utakmica u Tesliću biti sve, samo ne fer i poštena utakmica, se obistinilo!

U režiji delegata FSRS Jovana Petkovića iz Doboja i FK “Mineral”desio se neviđen skandal na našim prostorima!!

Naime članom 21. Propozicija o takmičenju Regionalnih liga FSRS jasno je definisana obaveza identifikacije igrača prilikom izlaska na teren, što delegat utakmice, Jovan Petković nije izvršio iz samo njemu znanih razloga, vjerovatno zbog lošeg vremena (padanja kiše)??!!

Nakon izlaska igrača na teren i analize spiska prijavljenih igrača od strane UO našeg kluba, uočeno je da FK Mineral u svom sastavu ima igrača (Gorana Kovačevića) koji u skladu sa Pravilnikom o fudbalskim takmićenjima FS RS nije imao pravo nastupa na ovoj utakmici, kao i da nastupa pod lažnim imenom Emrah Botić!!??

Nakon što smo ustanovili da domaćini ŠVERCUJU IGRAČA, naši članovi UO i predstavnici kluba, trezveni i svjesni situacije počeli su da slikaju i snimaju pomenutog igrača na terenu, i tada počinje SKANDAL u režiji gospodina Jovana Petkovića iz Doboja i predstavnika FK Mineral!!!

Službeni predstavnici FK Željezničar odmah se obraćaju delegatu utakmice gospodinu Petkoviću (koji je čitavo poluvrijeme sjedio sa domaćim predstavnikom u kabini predviđenoj za službena lica) sa zahtjevom, da se na poluvremenu utakmice izvrši identifikacija igrača. 
Razlog našeg zahtjeva potkrepljen je činjenicom da se u timu domaćina nalazi igrač sa brojem 15, Goran Kovačević koji ima zabranu nastupa zbog 3 žuta kartona, a da je isti službenim zapisnikom FSRS za ovu utakmicu evidentiran i da nastupa pod LAŽNIM imenom, EMRAH BOTIĆ??

Prije isteka poluvremena, svjesni zloupotrebe koju su načinili, u timu domaćina igrač sa brojem 15, Goran Kovačević ili Emrah Botić, se naprasno povređuje i ekspresno napušta stadion??!!

Na poluvremenu, delegat FSRS gospodin Jovan Petković na zahtjev službenih lica FK Željezničar odbio je da izvrši identifikaciju igrača FK Mineral!!

Razlog, pomenuti Kovačević se više nije nalazio na stadionu, iako je Petković u skladu sa svojim ovlaštenjima imao pravo i obavezu da od domaćina kao organizatora utakmice, zahtjeva da se Kovačević odmah pozove na stadion radi identifikacije, on to nije učinio iz samo njemu znanih razloga!

Svjesni situacije i kompletne neregularnosti ove utakmice, Stručni štab FK Željezničar, nastavio je utakmicu i ukazao je šansu i ostalim igračima, koja je na kraju završena 4:0 u korist domaćina.

Uprava kluba već je uložila najavu žalbe, a sutra će uz sve materijalne dokaze uložiti Žalbu i zatražiti najrigoroznije kazne za sve učesnike i vinovnike ovog skandala, koje mogu da se izreknu u skladu sa članom 63. Disciplinskog pravilnika FSRS!!!

Delegat Jovan Petković iz Doboja, koji je ujedno i naš sugrađanin i istaknuti fudbalski trener, zbog svog neprofesionalnog ponašanja i odnosa prema našem klubu, od danas je kao ličnost, persona non grata na stadionu “15. april” i u FK Željezničar!!

“Željomanija” neće posustati u ovoj pravnoj borbi, jer klub koji postoji preko 86 godina izborio se sa mnogim nedaćama, budite sigurni da ćemo i ovaj put uspjeti u tome. Nećemo dozvoliti da se raznorazni mešetari igraju sa tradicijom FK Željezničar, svi zajedno moramo da stanemo na put nečasnim radnjama u fudbalu, tako da vjerujemo da će disciplinski organi FSRS uraditi sve da se ovakve pojave eliminišu iz našeg fudbala!, stoji u saopštenju FK “Željezničar” iz Doboja.

Da se nešto čudno dešavalo u Banji Vrućici, potvrđuje i izvještaj delegata Jovana Petkovića, koji je konstatovao da je igrač Minerala, Emrah Botić, u 37. minutu zamijenjen, zbog povrede, te  naglašava da je na poluvremenu htio da izvrši identifikaciju navedenog igrača, ali nije bio prisutan, pošto je otišao doktoru.

Na takmičarskim organima je da ispitaju ovaj slučaj i što prije ga riješe.