Fudbaleri Borca šest kola prije kraja sezone i zvanično su ovjerili titulu na terenima Srpske, i tako se vratili u Premijer ligu BiH. Ono što se očekivalo od najvećeg kluba Srpske, ostvareno je….a, sada slijede novi izazovi.

Predsjednik Upravnog odbora Vico Zeljković oglasio se na svom fb profilu povodom toga, a mi njegov komentar prenosimo u cjelosti….

– Borac je šampion i povratnik u Premijer ligu BiH!
Ovim putem želim da se zahvalim svima koji su u teškim trenucima bili i ostali uz nas i vjerovali u ono što radimo. Samo mi znamo kakvu smo situaciju u klubu zatekli i sa koliko dugogodišnjih problema smo se suočili, koji su bili toliko veliki da je klubu prijetilo gašenje i potpuna propast.

Krenuli smo sa radom na stabilizaciji i rješavanju problema i danas sa velikim ponosom mogu da kažem da se Borac u Premijer ligu BiH vraća kao zdrav, stabilan i dobro organizovan fudbalski klub! Finansijska situacija je stabilna, plate igrača i zajednice, kao i tekuće obaveze se izmiruju redovno, a riješeno su i dugovanja koja su predstavljala decenijske probleme kao i druge obaveze iz prošlosti u iznosu 2.300.000 KM. Takodje smanjen je poreski dug sa 13 miliona na 7,8 miliona.
Pored finansija, ova uprava je riješila i dugogodišnje infrastrukturne probleme, među kojima bih istakao gradnju vrhunskog pomoćnog terena i loža na zapadnoj tribini, a slijedi i krečenje zapadne tribine sa vanjske strane i postavljanje montažne tribine pored pomoćnog terena. Takođe u planu je kako smo rekli izgradnja beton hale za koju smo dobili lokacijske uslove kao i izgradnja jos jednog pomoćnog terena.

Naravno, ovdje nije kraj, već početak, jer nastavljamo dalje sa radom na razvoju kluba kako bi u godinama koje slijede bio primjer i svojim uspjesima donio radost kako Banjaluci, tako i ostatku Republike Srpske.

Aj Borac!