Drugoligaški Zapad još jednom je pokazao zašto nam je fudbal na dnu….Riječ je o utakmici, ako se uopšte tako može nazvati meč u Donjoj Slatini, između Mladosti i Slobode (3:4). Danima se pričalo o tom meču, da bodovi idu za Novi Grad, i naravno sve se obistinilo, uz tragikomičnu situaciji “puštanja”, a opet sve u scenariju Dragana Aranađića, poznatijeg pod nadimkom Kalimero.

Naš junak “Kalimero”, za nekoliko hiljada maraka, nije prodao obraz, jer ga odavno nema, ali jeste fudbal Republike Srpske, pokazujući sav besmisao loptanja, jer zašto igrati, kad se i onako sve može dogovoriti za stolom!

O krivici Slobode ovaj put nećemo, iako i njima to nesluži na čast, jer oni su možda imali pravo pitati, ali Kalimero nije imao pravo DATI, i u tome je sva bit ove priče.

O nespretnosti na terenu teško je i pričati, vodstvu domaćina od 2:0, pa za svega dva minuta vraćanju Slobode, potom opet vodstvu Mladosti, ali i izjednačenju 20-ak sekundi kasnije! Prvo poluvrijeme kao na “Enfildu”, 3:3…Kako vas nije sramota?

A, u cijelu priču pored glavnog junaka Kalimera, upetljao se i Mile Kovačević, koji je svojski zapeo da Sloboda ostane u ligi, po svaku cijenu! Utakmicu je obezbjeđivala zamislite petorka iz PFS Gradiške, na čelu sa dobro poznatim Veliborom Gigovićem i Bojanom Vujanovićem. Čak su u meču sa sedam golova, napetom, punom preokreta, o važnosti i da ne pričamo, uspjeli podjeliti tri javne opomene, dvije zbog prigovora, i jednu zbog udaranja lopte poslije sudijskog zvižduka! Izgleda, da su fudbaleri oba tima zaboravili “uklizavati”, jer dio dogovora je bio, “što manje se uprljajte, i onako nam je manjak tuševa u svlačionici”!

A, sada sve podsjećamo na izjavu Mile Kovačevića na zvaničnoj pres konferenciji u prostorijama FSRS pred početak proljeća, kako će se uhvatiti u koštac sa namještaljkama!?  Crni Mile, pa šta je namještaljka, ako nije ovo u Posavini!?

Prijetnje”šećerka” iz Žeravice  koje će ostati samo mrtvo slovo na papiru pogledajte OVDJE.

Šta treba da se dogodi pa da Kovačević kazni nekoga, npr. Kalimera. Taj film nećete gledati, jer ako je Turčin (Kalimero) krvav do lakata, Poturica (Kovačević) mora biti do ramena, i u tome leži sva bolna istina fudbalskih namještaljki u Srpskoj. Narodskim jezikom, “riba ne smrdi od repa, već od glave”….

Sportski radnici iz PFS Doboj s pravom se pitaju, kako može takav kalkulant i manipulant, kao što je Dragan Aranađić predstavljati dobojsku regiju, i biti još član Izvršnog odbora FSRS, jer onda s pravom sami sebe pitaju, “a kakvi smo mi, kad nas on predstavlja”.

Do nekih boljih vremena, restoran “Kalimero” biće stjecište sumnjivih fudbalskih tipova, gdje će se uz masnu janjetinu i prasetinu krojiti sudbina svih. Promjeniti ništa ne možemo, ali ono što možemo, NEĆEMO ĆUTATI. Njihov obraz i onako je NA IZVOL’TE…..