Sjednica izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske održaće se u subotu (14. decembra) u 11:00 časova u prostorijama PFS Banja Luka, Jedna od tačaka dnevnog reda sjednice  je i zakazivanje vanredne sjednice Skupštine FSRS (koja će biti održana u utorak, 17.decembra sa početkom u 19 časova u Banskom dvoru).

Sjednica se održava na osnovu rješenja Republičke uprave za inspekcijske poslove / odjeljenje prosvjetne inspekcije i Minisatstva porodice, omladine i sporta, a kako bi se održavanjem iste ispunili uslovi za deblokadu rada Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Poslije sjednice IO u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu održaće se i pres konferencija (oko 11.30), neposredno  nakon sjednice izvršnog odbora FS RS, stoji u pozivu medijima od  članova Izvršnog odbora FSRS.

Sve ovo upućuje na brzi kraj aktuelnog rukovodstva FSRS, predsjednika Mile Kovačevića, ali i generalnog sekretara Gorana Ćejića koji su poslednja tri mjeseca svim mogućim opstrukcijama savez doveli u blokadu, i gotovo pred gašenje.