U završenom jesenjem dijelu prvenstva prvoligaškog karavana novajlija Jedinstvo iz Brčkog se plasirao na 9. poslednje mjesto sa 7 osvojenih bodova uz bilans: 2 pobijede,1 remi i 9 poraza, te gol razliku 11:27.
Po ocijenama mnogih sportskih radnika ekipa nije igrala loše, ali neiskustvo je učinilo svoje. U toku prvenstva ekipu je kao trener najprije predvodio Ninoslav Mirić koji je i aktivni igrač, a kasnije Vidoje Žarić. Igrači su pružili onoliko koliko su mogli, borili su se u granicama svojih mogućnosti.
– Ušli smo u Prvu ligu Republike Srpske gde nam je  i mjesto. Nismo se u prvom dijelu najbolje snašli, ali nema predaje. Ima još dosta da se igra i sve se može ispraviti. Angažovali smo novog šefa stručnog štaba Mustafu Peljtu koji će obavljati i ulogu sportskog direktora. Angažovaćemo i neka pojačanja kako bi pojačali konkurenciju za svako mjesto u ekipi. Ja  sam optimista i mislim da uz maksimalno zalaganje svih struktura možemo obezbijediti opstanak –kaže predsjednik kluba Milorad Živković.
Jedan od oslonaca  kod oba trenera je bio univerzalac Cvijetin Pavić, koji je među najzaslužnijim za ulazak u Prvu ligu Republike Srpske.
– Neiskustvo je kumovalo da smo neke bodove izgubili, a nismo trebali. Nema kukanja, proljeće je pred nama da greške ispravimo i obezbijedimo opstanak. Biće to teško ostvariti i ja sam optimista vjerujući u tu mogućnost – kaže Pavić.
                                                                             Mijodrag Jakovljević